LiFo: digitaal leermateriaal t.b.v. 2 december 2021
LiFo: digitaal leermateriaal t.b.v. 2 december 2021
Digitaal leermateriaal LiFo
Voor deze video is aanmelden via Office365 noodzakelijk.
Wat zijn de mogelijkheden van het digitale leermateriaal van de Noordhoff-, ThiemeMeulenhoff- en Malmberg-methodes en hoe ziet dit materiaal er in de praktijk uit? Deze video geeft een globaal (niet uitputtend) overzicht.
Op de volgende pagina's zijn publieke video's van de verschillende uitgevers verzameld waarin dieper wordt ingegaan op de mogelijkheden van het digitale leermateriaal.
Noordhoff
Interactieve opdrachten
Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.
Resultaten dashboard
De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt jij als docent het overzicht en de regie.
Taken plannen
Wil je meer controle over welke opdrachten je leerlingen maken en zo je eigen leerroutes samenstellen? Met taken plannen bepaal je zelf welke opdrachten je leerlingen maken, zo creëer je eenvoudig je eigen differentiatie paden.
Adaptief oefenen met Slim Stampen
Dit uniek leer- en overhoorprogramma past zich aan aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het SlimStampen-algoritme is ontwikkeld door Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschappelijk bewezen is dat de leerlingen die leren met SlimStampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets.
Oefentoets met studieadvies
De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.
Drie persoonlijke leerroutes
In deze verschillende routes werkt iedere leerling op zijn eigen niveau en heb je alle tools in handen om makkelijk te differentiëren.
Examensprint.nl is een online en adaptieve examentrainer met echte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback en studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen gericht doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen.
Actuele lesstof met NUactueel
NU Actueel - https://nuactueel.noordhoff.nl/vakken/ biedt voor jouw vak actueel lesmateriaal, met opdrachten die aansluiten bij de actualiteit. Zo haal je snel en gemakkelijk de echte wereld het klaslokaal binnen.
Malmberg
0 - 12.21 min. Algemeen
12.22 min. Hoe bereikt een leerling een ander niveau?
14.24 min. + 15.06 min. biologie voor jou: flitskaarten
14.34 min. talen: woordtrainers en grammaticatrainers
16.54 min. Test jezelf (gepersonaliseerd) Afhankelijk van hoe goed een leerling de vragen beantwoord zal hij andere vervolgvragen krijgen.
21.01 min. Vullen oefentoets. Een leerling kan pas een oefentoets maken als hij meerdere 'test jezelfs' heeft gedaan. Na iedere 'test jezelf' vult de oefentoets zich verder met vragen. Op die manier is de oefentoets ook adaptief en kunnen leerlingen steeds blijven oefenen als zij meer paragrafen van het hoofdstuk inclusief 'test jezelf' afronden. Steeds als de leerling oefent krijgt hij 12-15 vragen, die gaan over de via de 'test jezelf' vrijgespeelde onderwerpen, maar die random uit een 'bak' met toetsvragen worden geselecteerd. Let op: de oefentoets is echt bedoeld voor de leerling. Als docent kun je de resultaten van de oefentoets net bekijken.
23.35 min. De vragen digitaal laten maken inclusief nakijken open vragen door de leerling.
25.11 min. De versterk jezelf trainer. Maak je als leerling een aantal opdrachten fout, dan leidt het systeem de leerling vanzelf naar 'versterk jezelf'. Dit is extra oefenmateriaal voor de leerling. (en is ook extra t.o.v. het papieren boek, vooral beschikbaar voor de bovenbouw)
27.13 min. Interpreteren van de resultaten door de docent.
31.25 min. Reset resultaten
32.51 min. Tijdelijk bevriezen nakijkfunctionalteit (knop 'wie kijkt er na')
In de zomer van 2021 is een aantal webinars gegeven waarvan sommigen zijn terug te kijken.
Het arrangement LiFo: digitaal leermateriaal t.b.v. 2 december 2021 is gemaakt met
Wikiwijs van
Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt,
maakt en deelt.
Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:
het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.
Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten
terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI
koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI
koppeling aan te gaan.
Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.
Arrangement
IMSCC package
Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.
Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en
het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op
onze Developers Wiki.