Sportmarketing solliciteren

Sportmarketing solliciteren

Welkom

.

Welkom studenten!

De komende periode gaan jullie op zoek naar een stagebedrijf voor de periode februari 2022 tot en met juli 2022. Om aangenomen te worden bij jullie ideale stagebedrijf is het natuurlijk van belang dat jullie een goed sollicitatieproces doorlopen. Jullie hoeven dit niet alleen te doen. Deze Wikiwijs en de lessen Nederlands gaan jullie hierbij helpen.

 

Op de volgende pagina vind je de planning van de komende periode. Lees deze goed door!

 

 

 

 

 

Belangrijke informatie!

De planning

Hieronder vind je de planning voor de komende periode. Jullie gaan deze periode vooral zelfstandig aan de slag in deze Wikiwijs. Sommige van jullie zullen sneller werken dan anderen (afhankelijk van je werktempo, maar ook afhankelijk van het wel of niet vinden van een stage). Dat is helemaal niet erg. Het is wel belangrijk om de deadlines goed in de gaten te houden. Je mag je opdracht altijd voor de deadline inleveren, maar nooit na de deadline.

Jullie leveren alle opdrachten in via Teams. Ook daar kun je de deadlines terugvinden.

 

De opdrachten

Tijdens de lessen Nederlands en met deze Wikiwijs besteden we aandacht aan het sollicitatieproces. Alle stappen die je moeten doorlopen wanneer je aan een bedrijf wilt laten weten dat jij de juiste kandidaat voor ze bent.

Hierbij horen de volgende opdrachten:

  1. Je maakt een pitch waarin je jezelf presenteert.
    Leerdoel: Je weet wat je sterke en zwakke punten zijn en kunt deze aan een ander presenteren.
  2. Je stuurt de vacature (of een beschrijving hiervan) die je in gaat leveren.
  3. Je schrijft een sollicitatiebrief met een bijpassend CV.
    Leerdoel: Je kunt een overtuigende brief schrijven die taalkundig op orde is.
  4. Je voert een sollicitatiegesprek.
    Leerdoel: Je kunt een overtuigend gesprek voeren waarin jij een evenredig aandeel hebt.
  5. Bonusopdracht: Een wervende tekst op LinkedIn schrijven.
    Leerdoel: Je kunt jezelf online presenteren middels een bericht op sociale media.

Het beoordelingsformulier

Hieronder vind je het beoordelingsformulier en de cijfertabel per opdracht:

De pitch

De vacature

Het CV

De sollicitatiebrief

Het sollicitatiegesprek

De bonusopdracht

 

Het gemiddelde van alle cijfers is je eindcijfer voor deze periode voor Nederlands. De bonuspunten worden bij je cijfer opgeteld.

Hoofdstuk 1: Pitchen

Leerdoelen: 

Ik kan mijn eigen kwaliteiten benoemen.

Ik kan mijn leerpunten benoemen.

Ik kan mijn kwaliteiten en zwaktes goed mondeling overbrengen.

Voorkennis

Elk hoofdstuk in deze Wikiwijs begint met een toetsje waarin je voorkennis over het betreffende onderwerp getest wordt. In dit toetsje zijn verschillende vragen over de SWOT- analyse en pitchen te vinden. Afhankelijk van het aantal vragen dat jij goed hebt, ga je met de theorie aan de slag.

  • Heb je een of meer vragen fout van vraag 1 t/m 5? Ga dan naar De SWOT analyse. Lees de theorie door en bekijk de kennisclip.
  • Heb je een of meer vragen fout van vraag 6 t/m 7? Ga dan naar De pitch. Lees de theorie door en bekijk de kennisclip.
  • Heb je 0 vragen fout?  Dan mag je doorklikken naar De inleveropdracht en de afsluitende opdracht van dit hoofdstuk maken.

Toets: Voorkennis Pitchen

Start

De SWOT analyse

Om jezelf te kunnen presenteren in je CV, je sollicitatiebrief, je sollicitatiegesprek, maar ook tijdens je stage, is het belangrijk dat je weet wat je goede kwaliteiten en je leerdoelen zijn. Aan de hand van een SWOT analyse gaan jullie je goede kwaliteiten en leerdoelen in kaart brengen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je weet wat een SWOT analyse is. Kijk daarom eerst deze video over de SWOT analyse:

Als het goed is kun je nu aan de slag met het maken van je eigen SWOT analyse. Dat kun je doen via deze website. Breng hier je strengths, weaknesses, threats en opportunities in kaart.

 

De pitch

Nu je je kwaliteiten en leerdoelen in kaart hebt gebracht, is het belangrijk dat je deze over kunt dragen aan anderen. Tijdens je sollicitatieproces, maar ook tijdens je stage, moet je namelijk constant laten zien wat jij kunt en hoe jij je ontwikkelt. Een pitch is een goede manier om jezelf (je kwaliteiten en je leerdoelen) aan anderen kenbaar te maken. Met een pitch kun je jezelf als het ware verkopen aan allerlei stagebedrijven. In de kennisclip hieronder leer je hoe je een goede pitch maakt. Kijk de onderstaande kennisclip:

 

 

De inleveropdracht

De pitch

Het is nu de bedoeling dat je aan de slag gaat met het maken van een pitch. In de pitch presenteer je jezelf in een video van maximaal 3 minuten. Hierbij hoef je geen ondersteunende digitale middelen (lees: PowerPoint) te gebruiken. Je maakt hierbij gebruikt van de punten die in jouw SWOT analyse naar voren komen. Je levert de pitch in via Teams (zie planning).

 

Beoordelingsformulier

Hoofdstuk 2: Stagebedrijf zoeken en een vacature vinden

Leerdoelen:

Ik kan aangeven waar mijn voorkeur naar uitgaat bij het zoeken van een stageplek (Gerelateerd aan BPVV).

Ik kan online vacatures vinden.

Ik heb een vacature gevonden waar ik op ga solliciteren (alleen voor de lessen Nederlands, of in het echt).

Voorkennis: Voortgang zoektocht stage

Tijdens de lessen BPV-voorbereiding besteden jullie aandacht aan het vinden van een goede stageplek. Laat in het formulier hieronder weten of je al een leuke stageplek hebt gevonden? En zo niet, waar je dan naar op zoek bent?

 

Inleveropdracht

De vacature

Voor de Nederlands opdracht van deze periode is het belangrijk dat je een vacature vindt. Het zou natuurlijk leuk zijn als dit een echte vacature is waar je op kunt solliciteren. Mocht je al een stage hebben gevonden, lever dan de vacature in waarop je gesolliciteerd hebt of kies een nieuwe vacature. Mocht je nog geen idee hebben waar je stage wilt lopen, kies dan een vacature uit die je aanspreekt. Heeft jouw gewenste stage geen vacature, geef dan een omschrijving van de stageplek en de werkzaamheden op jouw stage.

De motivatie

Het is natuurlijk belangrijk dat jouw gekozen vacature goed bij de opleiding, maar ook bij jouw kwaliteiten en leerdoelen past (zoals beschreven in de pitch). In hetzelfde document als je vacature (of beschrijving van je vacature) geef je daarom een korte uitleg van ongeveer 200 woorden (+/- 10%) waarin je beschrijft waarom deze vacature goed bij de opleiding, jouw kwaliteiten en jouw leerdoelen past.

Verzorging

Zorg dat je ingeleverde document er netjes uitziet (lettertype Arial, lettergrootte 12). Zorg voor verschillende kopjes voor de vacature en de motivatie. Het document heeft geen voorblad en inhoudsopgave nodig.

Je levert de opdracht in via Teams (zie planning).

 

Beoordelingsformulier

Hoofdstuk 3: CV maken

Leerdoel:

Ik kan Canva gebruiken om een mooi en aansprekend CV te maken.

Voorkennis

Elk hoofdstuk in deze Wikiwijs begint met een toetsje waarin je voorkennis over het betreffende onderwerp getest wordt. In dit toetsje zijn verschillende vragen over de de inhoud van een CV en het maken van een CV met Canva te vinden. Afhankelijk van het aantal vragen dat jij goed hebt, ga je met de theorie aan de slag.

  • Heb je een of meer vragen fout van vraag 1 t/m 4? Ga dan naar Wat komt er in mijn CV te staan? Lees de theorie door en bekijk de kennisclip.
  • Heb je een of meer vragen fout van vraag 5 t/m 8? Ga dan naar Hoe maak ik een goed CV met Canva? Bekijk de kennisclip.
  • Heb je 0 vragen fout?  Dan mag je doorklikken naar De inleveropdracht en de afsluitende opdracht van dit hoofdstuk maken.

Toets: Voorkennis CV

Start

Wat komt er in mijn CV te staan?

 

Een goed CV bevat in ieder geval het volgende:

  • Persoonlijke gegevens (NAW) met een professionele foto.
  • Profiel: Je schrijft in enkele zinnen op wie je bent, wat voor kennis je meebrengt en wat je ambitie is.
  • Opleidingen (met bovenaan je meest recente studie).
  • Werkervaring (stages en meest belangrijke banen).
  • Extracurriculaire activiteiten: Wat je naast je studie hebt gedaan (sport, hobby's en vrijwilligerswerk).
  • Vaardigheden (trainingen die je hebt gevolgd, talen die je spreekt en softwareprogramma's die je beheerst).

Hoe maak ik een goed CV met Canva?

Ga nu aan de slag met het maken van je eigen CV in Canva.

 

De inleveropdracht

Het CV

Zodra je je CV klaar hebt, kun je deze inleveren via Teams. Zorg dat je dit voor de uiteindelijke deadline doet (zie planning).

 

Beoordelingsformulier

 

Hoofdstuk 4: Sollicitatiebrief schrijven

Leerdoelen:

Ik kan een sollicitatiebrief op de juiste manier opbouwen.

Ik kan mijn kwaliteiten en leerpunten goed relateren aan de gewenste eisen in een vacature.

Ik kan mijn kwaliteiten en leerdoelen schriftelijk overbrengen in een correcte sollicitatiebrief.

Voorkennis

Elk hoofdstuk in deze Wikiwijs begint met een toetsje waarin je voorkennis over het betreffende onderwerp getest wordt. In dit toetsje zijn verschillende vragen over de taalverzorging bij een sollicitatiebrief, de opbouw van een sollicitatiebrief en de inhoud van een sollicitatiebrief te vinden. Afhankelijk van het aantal vragen dat jij goed hebt, ga je met de theorie aan de slag.

  • Heb je drie of meer vragen fout van vraag 1 t/m 15? Ga dan naar Taalverzorging sollicitatiebrief. Lees de theorie door en bekijk de kennisclips.
  • Heb je een of meer vragen fout van vraag 16 t/m 19 ? Ga dan naar Opbouw sollicitatiebrief. Lees de theorie door en bekijk de kennisclips.
  • Heb je een of meer vragen fout van vraag 20 t/m 22 ? Ga dan naar Inhoud sollicitatiebrief. Lees de theorie door en bekijk de kennisclips.
  • Heb je 0 vragen fout?  Dan mag je doorklikken naar De inleveropdracht en de afsluitende opdracht van dit hoofdstuk maken.

Taalverzorging sollicitatiebrief

Als je een sollicitatiebrief gaat schrijven, is het natuurlijk belangrijk dat hier geen taalfouten in terug te vinden zijn. Taalfouten komen slordig over en zorgen dat de lezer je minder serieus neemt. Vorige periode zijn we in de les bezig geweest met spelling, werkwoordspelling, leestekens en grammatica. Ondanks het vele oefenen, heb je deze onderwerpen misschien nog niet helemaal onder de knie. Dat is niet erg! Hieronder vind je nog wat theorie om je geheugen op te frissen.

 

Spelling

Je hebt een of meer fouten gemaakt in vraag 1 t/m 3.

Klik op de onderstaande knop.

Klik hier voor de les over spelling

 

Werkwoordspelling

Je hebt een of meer fouten gemaakt in vraag 4 t/m 6.

Kijk de onderstaande video met theorie over werkwoordspelling.

 

Leestekens

Je hebt een of meer fouten gemaakt in vraag 7 t/m 10.

Kijk de onderstaande video met theorie over leestekens.

 

Grammatica

Je hebt een of meer fouten gemaakt in vraag 11 t/m 15.

Kijk de onderstaande video met theorie over taalkundig ontleden.

 

Kijk de onderstaande video met uitleg over redekundig ontleden.

Via dit linkje vind je ook nog wat uitleg over het opbouwen van de perfecte zin. Lees deze tips door voor je je sollicitatiebrief gaat schrijven.

 

Opbouw sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief moet je, net als andere brieven, op een specifieke manier opbouwen. Hieronder kun je precies zien hoe jouw sollicitatiebrief straks opgebouwd moet worden. In het audiofragment hieronder krijg je een uitleg bij het beeld. Bekijk de sollicitatiebrief en luister naar het audiofragment.

 

 

 

Inhoud sollicitatiebrief

Je weet nu meer over het opbouwen van een sollicitatiebrief. Toch kan het nog lastig zijn om precies te weten wat je in een sollicitatiebrief schrijft. En hoe je dit op een duidelijke en wervende manier kan doen. In de kennisclip hieronder vind je uitleg over het schrijven van de inhoud van een sollicitatiebrief. Bekijk de kennisclip:

 

Inleveropdracht

De sollicitatiebrief (voor peerfeedback)

Hierboven vind je het format waarin je jouw sollicitatiebrief kan schrijven. Als je de sollicitatiebrief hebt geschreven kun je hem mailen naar f.vannieuwamerongen@zadkine.nl. Doe dit uiterlijk 10 december 2021. Je krijgt dan de sollicitatiebrief van een klasgenoot toegestuurd waar jij feedback op geeft. Doe dat aan de hand van het beoordelingsformulier dat je hierboven kunt vinden. Je feedback kun je terugsturen naar je klasgenoot. Ondertussen krijg je van je klasgenoot feedback op jouw document. Deze feedback kun je weer gebruiken voor jouw definitieve brief.

De sollicitatiebrief (definitief)

Als je je feedback ontvangen en verwerkt hebt kun je je definitieve brief inleveren. Doe dit in ieder geval voor 17 december 2021 via Teams.

 

Beoordelingsformulier

Hoofdstuk 5: Sollicitatiegesprek voeren

Leerdoelen:

Ik ben op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het stagebedrijf waar ik ga solliciteren.

Ik weet welke vragen ik kan verwachten tijdens het sollicitatiegesprek.

Ik weet waar ik op moet letten tijdens het voeren van een sollicitatiegesprek.

Ik herken de sterke en zwakke punten uit mijn sollicitatiegesprek en kan deze verwoorden.

Voorkennis

Elk hoofdstuk in deze Wikiwijs begint met een toetsje waarin je voorkennis over het betreffende onderwerp getest wordt. In dit toetsje zijn verschillende vragen over de voorbereiding van het sollicitatiegesprek en het gesprek zelf te vinden. Afhankelijk van het aantal vragen dat jij goed hebt, ga je met de theorie aan de slag.

  • Heb je drie of meer vragen fout van vraag 1 t/m 4? Ga dan naar Voorbereiding sollicitatiegesprek. Lees de theorie door.
  • Heb je een of meer vragen fout van vraag 5 t/m 9? Ga dan naar Het gesprek. Lees de theorie door en maak de opdracht.
  • Heb je 0 vragen fout?  Dan mag je doorklikken naar Inleveropdracht en de afsluitende opdracht van dit hoofdstuk maken.

Toets: Voorkennis Sollicitatiegesprek

Start

Voorbereiding sollicitatiegesprek

Voor de datum van je uiteindelijke sollicitatiegesprek, moet je je wel nog een beetje voorbereiden. Voor de eerdere opdrachten heb je al goed gekeken naar de gewenste eisen in de vacature. Misschien heb je zelfs al naar de website van de stageplek gekeken. Voor je sollicitatiegesprek is het belangrijk dat je even goed op zoek gaat naar informatie over het stagebedrijf. Je doet in ieder geval het volgende:

  • Je bezoekt de website van het stagebedrijf en kijkt even goed naar de missie en visie van het bedrijf.
  • Je leest de vacature nog een keer goed door.
  • Je denkt na over een aantal vragen die tijdens het sollicitatiegesprek gesteld zouden kunnen worden.
  • Je denkt na over vragen die jij kunt stellen tijdens het sollicitatiegesprek.

Als je je nog verder voor wilt bereiden zou je het volgende nog kunnen doen:

  • Je kijkt of het bedrijf recent in het nieuws is geweest.
  • Je kijkt of je informatie kunt vinden over het personeel van het bedrijf.

Het gesprek

Houding

Het is tijdens het sollicitatiegesprek natuurlijk heel belangrijk dat je representatief overkomt. Dat wil zeggen dat je netjes gekleed bent en enthousiast overkomt. Via deze link vind je een aantal tips over de houding die je aan moet nemen tijdens je sollicitatiegesprek. 

 

Vragen

Tijdens een sollicitatiegesprek probeert een werkgever in kaart te brengen of jij de juiste kandidaat voor de stage bent. Dit doet hij of zij door een aantal vragen aan je te stellen. Het is belangrijk om vooraf al na te denken over mogelijk vragen die aan je gesteld kunnen worden. Zo kun je ook al nadenken over de antwoorden die je gaat geven. In de opdracht hieronder is het de bedoeling dat je zelf een aantal mogelijke vragen bedenkt die aan jou gesteld zouden kunnen worden tijdens een sollicitatiegesprek. Als je de opdracht hebt ingeleverd krijg je een aantal voorbeelden van vragen die aan jou gesteld zouden kunnen worden tijdens het oefensollicitatiegesprek op school.

Inleveropdracht

Sollicitatiegesprek

Nu je je pitch, CV en sollicitatiebrief gemaakt en verstuurd hebt, ben je klaar om je solliciatiegesprek te voeren.Voor een cijfer ga je een oefensollicitatiegesprek voeren met de docent Nederlands. Het is  belangrijk dat je hier zelf een afspraak voor maakt. Dat kun je doen via deze Afspraak sollicitatiegesprek. Doe het in ieder geval voor 17 december 2021.

 

Beoordelingsformulier

 

Hoofdstuk 6: Evaluatie

Als het goed is, heb je nu alle opdrachten voor deze periode gemaakt en ingeleverd. Nu is het belangrijk om te controleren of de leerdoelen bereikt zijn. Daarnaast is het belangrijk om te weten of jij deze Wikiwijs een fijne manier van werken vond. Vul daarom het onderstaande evaluatieformulier in.

 

 

Bonusopdracht: Wervend LinkedIn bericht

Bonusopdracht: Deze opdracht is niet verplicht, maar je kunt er wel extra punten mee verdienen.

 

Leerdoel:
Ik kan mijn kwaliteiten en leerdoelen schriftelijk overbrengen in een wervende tekst.

Tips voor een goed LinkedIn bericht

Hoewel stageplekken vroeger vooral naar aanleiding van vacatures en open sollicitatiebrieven werden gevonden, is het tegenwoordig gebruikelijker om wervende teksten op sociale media te schrijven. LinkedIn is hier het ideale platform voor. Op deze website vind je namelijk allerlei bedrijven en werkgevers die op zoek zijn naar de juiste (stage)kandidaat.

 

In dit artikel vind je een aantal belangrijke tips voor het schrijven van een goed LinkedIn bericht. Lees het artikel eens goed door en houd de tips in het achterhoofd bij het schrijven van jouw bericht. En vergeet niet: check je tekst altijd goed op taalfouten!

 

Inleveropdracht

Wervend bericht LinkedIn

Schrijf in het tekstblok hieronder je LinkedIn bericht. Als je het bericht hebt ingeleverd krijg je een voorbeeld bericht te zien. Dit voorbeeldbericht kun je als feedback gebruiken. Let op! Dit bericht dient alleen ter inspiratie. Je kunt de zinnen niet letterlijk overnemen, want dan is er sprake van plagiaat. De verbeterde versie van je wervende LinkedIn bericht lever je uiteindelijk in in Teams voor bonuspunten (zie planning).

Beoordelingsformulier

Lijst met moeilijke woorden

BPV-voorbereiding = Voorbereiding op stage, ook wel BPVV genoemd.

CV = Een curriculum vitae (meervoud: curricula vitae, Latijn voor 'levensloop', kortweg cv) is een document waarin iemand een overzicht geeft van gevolgde opleidingen, werkervaringen en nevenactiviteiten.

Format = Een format is een bepaald document dat als voorbeeld dient.

Gebruikelijker = Zoals gewoonlijk, zoals iemand iets regelmatig doet.

NAW = De term NAW-gegevens, afgeleid van: naam, adres en woonplaats.

Platform = Een (digitale) plek waar mensen bij elkaar komen om dingen te delen en verkopen (een voorbeeld van een social media platform is Instagram).

Pitch = Een pitch (Engels voor verkooppraatje) is een beknopte presentatie waarin je iemand ergens van overtuigt.

Sollicitatiebrief = Een sollicitatiebrief (ook wel motivatiebrief genoemd) is een brief waarmee iemand schrijft in aanmerking te willen komen voor een bepaalde functie bij een bedrijf of instantie.

Sollicitatiegesprek = Een sollicitatiegesprek is een gesprek in het kader van een sollicitatie, tussen een sollicitant en een of meer vertegenwoordigers van het bedrijf dat een vacature heeft.

Sollicitatieproces = alle stappen die je moeten doorlopen wanneer je aan een bedrijf wilt laten weten dat jij de juiste kandidaat voor ze bent.

Solliciteren = Een sollicitatie is een voorstelling van zichzelf als kandidaat voor een baan bij een werkgever.

SWOT analyse = Een analyse waarbij je je sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen in kaart brengt.

Vacature = Een vacature is een onvervulde arbeidsplaats op de arbeidsmarkt, binnen een bedrijf, een organisatie of een overheidsdienst die open staat voor werkzoekenden.

Werkgevers = De werkgever geeft werk aan de werknemer. Dit hoeft geen persoon te zijn, het kan ook gaan om een organisatie, onderneming of overheid.

Wervend = Met een wervende tekst wil je de lezer bewegen tot iets, bijvoorbeeld een aankoop of een aanmelding.

 

Bron

hl,cnvknb.

 

  • Het arrangement Sportmarketing solliciteren is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Fonne van Nieuwamerongen Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
    Laatst gewijzigd
    2022-04-05 11:56:47
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Toelichting
    Middels deze Wikiwijs ga je je sollicitatieproces voor je toekomstige stage doorlopen. Je leert hoe je een CV moet maken, hoe je een sollicitatiebrief moet schrijven en hoe je een sollicitatiegesprek moet voeren.
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Studiebelasting
    4 uur en 0 minuten
  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    Oefeningen en toetsen

    Voorkennis Pitchen

    Voorkennis CV

    Voorkennis sollicitatiebrief schrijven

    Voorkennis Sollicitatiegesprek

    De vragen die aan jou gesteld kunnen worden tijdens je sollicitatiegesprek.

    Wervend LinkedIn bericht

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    QTI

    Oefeningen en toetsen van dit arrangement kun je ook downloaden als QTI. Dit bestaat uit een ZIP bestand dat alle informatie bevat over de specifieke oefening of toets; volgorde van de vragen, afbeeldingen, te behalen punten, etc. Omgevingen met een QTI player kunnen QTI afspelen.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.