Studiewijzer Pedagogisch Werk cohort 21

Studiewijzer Pedagogisch Werk cohort 21

Gezond & Wel op school

Beste student,

Van harte welkom op de beroepsopleidingen Pedagogisch Werk (PW). Onze opleidingen zijn onderdeel van Gezondheidszorg & Welzijn aan de Verlengde Visserstraat 20 in Groningen. Met alle studenten en medewerkers van onze school zorgen we voor een gezond schoolklimaat waarin je je goed voelt en de kans krijgt je te ontwikkelen en het diploma te behalen.

Het onderwijs in het MBO ziet er misschien heel anders uit dan je gewend was. Vanaf het begin van je opleiding wordt gewerkt aan je zelfstandigheid. Je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor je resultaten. In dit proces sta je niet alleen. Je studieloopbaanbegeleider (SLB-er) en docenten helpen je daarmee. Je SLB-er helpt je de juiste keuzes te maken tijdens de opleiding. De studieloopbaan-begeleiding is afgestemd op jou en draagt ertoe bij dat jij succesvol je opleiding afrondt en een juiste keuze maakt voor werken of doorstuderen na het MBO. Ons onderwijs vindt voor een groot deel plaats in de praktijk, Beroepspraktijkvorming (BPV), ook wel stage genoemd. De BPV heeft tot doel dat je goed voorbereid wordt op je functioneren als beginnend beroepsbeoefenaar. Hoe alles werkt, zal je duidelijk worden tijdens de introductie.

De informatie in deze studiewijzer gaat over wat je gaat leren, hoe je gaat leren, hoe de begeleiding is, waaruit de toetsing en examinering bestaat en welke regels daarbij gelden.

Naast deze studiewijzer zijn andere documenten belangrijk: de schoolgids, de onderwijs- en examenregeling (OER), de gids voor beroepspraktijkvorming (BPV-wijzer), het leerplanschema van je opleiding en de Studiewijzer Taal & rekenen.

We wensen je een succesvolle studieloopbaan, een plezierige tijd op school en op je stages!

Docententeam Pedagogisch Werk

Elsa van den Ouweland, teammanager Pedagogisch Werk

e.vandenouweland@noorderpoort.nl

Colofon

Het arrangement Studiewijzer Pedagogisch Werk cohort 21 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Pedagogisch werk Onderwijs assistent Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2021-07-22 21:48:06
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Studiewijzer
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Onderwijs assistent, Pedagogisch werk. (2020).

Studiewijzer Pedagogisch Werk 2020 2021

https://maken.wikiwijs.nl/164848/Studiewijzer_Pedagogisch_Werk_2020_2021

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open