Graafschap College

Quick Learning Rekenen 2F en 3F

Quick Learning Rekenen 2F en 3F

Inleiding

 

Zowel Rekenen 2F als 3F worden afgesloten met een Centraal Examen (CE). Het Graafschap College heeft ervoor gekozen om het digitale centrale rekenexamen van de Rijksoverheid te gebruiken voor alle studenten. Je mag geen rekenmachine meenemen, want deze zit al in het digitale programma waarmee je het examen aflegt. Daarnaast mag je kladpapier, een pen en een woordenboek gebruiken. Het kladpapier moet je inleveren voordat je de examenruimte verlaat. Maar voor het zover is moet je, je eerst voorbereiden.

Het CE Rekenen is opgebouwd uit 4 onderdelen ook wel domeinen genoemd. De domeinen zijn: Getallen, Verhoudingen, Meten & Meetkunde en Verbanden. Hieronder in het kort wat je kunt verwachten per domein.

Getallen:

Het domein Getallen bevat kleine en grote getallen, breuken, positieve en negatieve getallen, afronden, procenten en decimale getallen (kommagetallen). Ook moet je met de vergelijkingsoperatoren < en > (kleiner dan en groter dan) kunnen werken. Machtsverheffen is beperkt tot de kwadraten. Machtsverheffingen en worteltrekkingen mogen in alle gevallen met de rekenmachine worden uitgevoerd.

Verhoudingen:

Rekenen met verhoudingen en het in elkaar omzetten van breuken, procenten en verhoudingen en schaalgrootte.

Meten en Meetkunde:

De grootheden lengte en omtrekken, oppervlakte, inhoud, gewicht, temperatuur, snelheid en geheugenomvang. Het omrekenen van meeteenheden en berekening van lengte, omtrek, oppervlakte en inhoud.

Verbanden:

Het domein Verbanden omvat onder meer grafieken en diagrammen, de term gemiddelde, tekenen van tabellen en hanteren van formules.

 

HOE LEER JE?

Waarschijnlijk heb je al een redelijke voorkennis van rekenen, dus verstandig is het om te beginnen met een proefexamen per domein. Na het afleggen van het domein proefexamen kun je uiteraard je score zien, maar ook heel mooi waar je sterke en zwakke punten liggen. Het kan dus zo zijn dat je voor een heel domein zeer goed scoort en voor een ander domein iets zwakker. Of dat je delen van een domein nog niet zo goed beheerst. De domein proefexamens kun je starten via WLP Connect, vraag je docent om deze voor jou klaar te zetten. Het resultaat van het domein proefexamen is waar we mee verder gaan en je krijgt dus lessen en oefenstof op maat.

Ongeacht of je alles al goed beheerst of dat je op sommige onderdelen nog kennis tekort komt is het verstandig om het Handboek rekenen te downloaden en door te nemen. Dit is eigenlijk een soort uittreksel en kun je vinden in de module Rekenen op het digitale leerplatform van WLP Connect.


Ik wens je veel succes met de voorbereidingen en het examen!
Frank Haarsman

Colofon

Het arrangement Quick Learning Rekenen 2F en 3F is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Het colofon is op dit moment niet beschikbaar.

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

Oefeningen en toetsen

Oefenen met tijdsmaten

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

QTI

Oefeningen en toetsen van dit arrangement kun je ook downloaden als QTI. Dit bestaat uit een ZIP bestand dat alle informatie bevat over de specifieke oefening of toets; volgorde van de vragen, afbeeldingen, te behalen punten, etc. Omgevingen met een QTI player kunnen QTI afspelen.

Versie 2.1 (NL)

Versie 3.0 bèta

Voor developers

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open