Portfolio

Portfolio

Hoofdstuk 1 Ik

Handboek

- Wie ben jij?

Ik ben Thirza Scheper en ik ben 17 jaar oud. Ik woon in Lutjegast met mijn vader, moeder en mijn broer. Ik doe de opleiding Persoonlijk Begeleider Specefieke Doelgroepen niveau 4.

- Wat moet iemand van jou weten wanneer hij jou leert kennen? Hoe maak jij het makkelijkste contact, met welke eigenschappen moet de ander rekening houden, hoe kan de ander jou écht raken?

Ik ben een heel sociaal persoon, en ook echt ontzettend eerlijk. Ik zeg alles wat ik denk en dat kan soms negatief overkomen.

- Wat zijn jou sterke kanten minder sterke kanten?

Mijn sterke kanten zijn dat ik sociaal, oprecht en empathisch ben. mijn mindere kanten zijn denk ik dat ik snel motivatie en energie verlies, daarnaast stel ik ook heel veel dingen uit waardoor ik op een later moment in de knoei kom te zitten met bepaalde dingen.

- Hoe ga je zelf om met jou kwaliteiten en minder sterke kanten?

Ik vind het wel lastig om met mijn mindere kanten om te gaan, als ik merk dat het minder gaat haal ik mezelf alleen nog maar meer naar beneden en is het voor mij nog lastiger om mezelf uit die put te trekken omdat alles voor mij 10x erger lijkt dan dat het daadwerkelijk is. Mijn kwalititeiten zijn dingen die ik in het dagelijks leven gebruik om sociale contacten op te bouwen, ik gebruik mijn kwaliteiten heel onbewust.

- Wat motiveert jou?

Goede resultaten, als ik goede resultaten van mijn werk zie geeft dat een stukje motivatie en zin om door te gaan. Ook als ik de goede mensen om mij heen heb die mij helpen geeft dat ook motivatie.

- Hoe kunnen anderen jou motiveren?

Door hulp aan te bieden, mij helpen om mijn hoofd erbij te houden.

- Wanneer ben jij op je best, en wat doe jij om jezelf in topvorm te houden? Wat moet je vooral wel en niet doen? Hoe kun jij jezelf opladen? Hoe kunnen anderen jou helpen om in topvorm te blijven? Wat moeten zij juist en wel en niet van je vragen?

Ik weet wel dat mijn dagen heel erg worden beïnvloed door slaap, ik ben vaak aan het eind van de middag helemaal ingekakt en ik moet dan echt proberen om wakker te blijven. Als ik genoeg slaap heb gehad kan ik mijn hoofd er veel beter bij houden en heb ik ook veel meer zin om dingen te doen. Zolang er niet te veel druk op me ligt kan ik alles wel goed bijbenen, maar wanneer ik ook maar een beetje achterloop is het voor mij heel moeilijk om de motivatie weer te vinden om het in te halen.

- Hoe merk je bijvoorbeeld wanneer je het te druk hebt, wanneer je ‘batterij’ snel leeg gaat, wanneer je vastloopt? Wat doe je dan, wie kan je dan helpen en hoe kan diegene jou helpen?

Vaak laat ik het eerst zoals het is, ik heb dan geen zin om meer iets te doen en ook geen zin om van iemand te horen wat er moet gebeuren. Maar uiteindelijk loop ik zo erg chter dat ik wel hulp vraag en ik heb heel veel aan de mensen die me op elk moment overal wel mee willen helpen.

- Wat zijn “ik ben op de goede weg”-signalen?

Als ik vrolijk en energiek ben, dan ben ik vaak goed bezig en gemotiveerd.

- Wanneer merk je dat je afdwaalt en moet bijsturen?

As ik merk dat ik heel weinig energie over de dag heb een nergens zin in heb, dingen ga uitstellen of chagijni ben. Dat is vaak voor mij een teken dat ik even moet gaan resetten en tijd voor mezelf moet gaan nemen.

- Hoe hou je jezelf scherp? Wie kunnen je daarbij helpen en hoe?

Dit is voor mij nog heel moeilijk en ik denk daar eigenlijk nooit over na, maar als ik afdwaal zijn er vaak vriendinnen/klasgenoten die mij weer helpen om op het goede been te komen.

- Wat heb jij nodig om goed te kunnen functioneren?

Genoeg slaap, genoeg vrije tijd en duidelijkheid.

- In welke omstandigheden was jij op je best?

Tijdens mijn 4e jaar TL voelde ik me heel goed, ik ging met goede mensen om en had een hele goede band met docenten. Ik hield goede cijfers zonder er iets voor te doen en dat beviel mij natuurlijk ontzettend goed, dat was denk ik mijn beste schoolperiode die ik ooit gehad heb.

Ik-boek

Urenverantwoording

Lijst gewenst gedrag

Hoofdstuk 2 Leerdoelen

Hoofdstuk 5 BPV

Startopdracht

Oefenexamen 1

Oefenexamen 2

360 graden feedback + reflectie

  • Het arrangement Portfolio is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Thirza Scheper Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
    Laatst gewijzigd
    2021-07-05 21:55:32
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Studiebelasting
    4 uur en 0 minuten
  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.