Whiteboard.fi

Whiteboard.fi

Inleiding

Whiteboard.fi is een eenvoudig maar krachtig online whiteboard. Met een code geef je studenten toegang tot jouw whiteboard, zodat zij zien wat jij schrijft en tekent. Op hun eigen whiteboard kunnen ze antwoorden of input geven, waarbij jij een overzicht van alle whiteboards krijgt.Zo zie wat iedere student doet.

 

 

Op dit werk rust een Creative Commons CC By licentie. Lees hier de voorwaarden.

Auteurs: I-coaches Noorderpoort

Uitvoering

Ga naar Whiteboard.fi. Daar krijg je de mogelijkheid om een ​​nieuwe klas te beginnen of om deel te nemen aan een klas.

Docenten selecteren 'Nieuwe klas'.

whiteboard.fi1.PNG

Geef je klas vervolgens een naam en klik op 'Klas maken'. Je ontvangt automatisch een URL die je aan studenten kunt verstrekken, zodat ze aan jouw klas kunnen deelnemen. Een van de dingen die zo fijn is aan deze tool is dat studenten geen account hoeven aan te maken of wachtwoorden te beheren. De docent kan ook de code in de bovenhoek van het scherm invoeren om studenten te laten deelnemen.

whiteboard.fi2.PNG

whiteboard.fi4.PNG

 

Als studenten zich aanmelden, voeren ze hun naam in. Dit is de enige manier waarop ze zichzelf kunnen identificeren in de activiteit. Aan de kant van de student kunnen studenten het whiteboard van hun docent zien en kunnen ze naar het andere tabblad schakelen om hun eigen whiteboard te zien.

 

whiteboard.fi3.PNG

De docent en studenten kunnen binnen hun eigen whiteboards werken en de tools aan de zijkant gebruiken om hun werk te ondersteunen. De studenten kunnen terugschakelen naar het whiteboard van de docent om het werk dat ze doen te zien en de docent kan naar het tabblad "mijn klas" schakelen om alle borden van hun studenten op één locatie te zien.

whiteboard.fi5.PNG

 

Als een docent op het individuele whiteboard van de student klikt, kan hij een volledige versie van het werk van de student zien en kan hij zelf op het bord schrijven. Ze hebben ook opties, waaronder:

  • Kick : verwijdert de persoon onmiddellijk uit de activiteit
  • Wissen : wist het whiteboard
  • Push : duwt het whiteboard van de docent naar die individuele student

 

whiteboard.fi8.PNG

Dit is hoe het eruit ziet aan de kant van de leerling als ze uit een activiteit worden verwijderd.

whiteboard.fi7.PNG

 

Een van de mooiste functies van Whiteboard.fi is de mogelijkheid voor de docent om zijn bord naar de hele klas te pushen. Zodra de docent een opgave of taak op het bord heeft geschreven, kan deze direct naar elke student in de ruimte worden gestuurd. Met deze optie kunnen studenten zelfstandig aan de opdracht werken, terwijl de docent hun voortgang kan volgen en ondersteuning kan bieden door op het individuele bord van de student te schrijven. De docent kan naar binnen gaan, bovenop hun werk schrijven en tekstfeedback toevoegen die nuttig kan zijn als de leerlingen zelfstandig werken.

whiteboard.fi6.PNG

Via de instellingenuitrusting hebben docenten ook andere opties voor hun whiteboardsessie, waaronder:

  • Namen verbergen : als je een livesessie doet en een voorbeeld aan de klas wilt laten zien, kun je de namen verbergen die aan het bord van elke student zijn gekoppeld om hun identiteit te beschermen wanneer je antwoorden bekijkt of deelt. Als u klaar bent met delen, kunt u de namen weer opvragen.
  • Wis alle whiteboards : alle whiteboards worden tegelijkertijd gewist
  • Ruimte sluiten : iedereen wordt uit de sessie verwijderd en kan er niet meer naar terugkeren, zelfs niet als ze de link gebruiken of de code invoeren.

 

whiteboard.fi9.PNG

Binnen de leerlingweergave hebben studenten de opties in het instellingenwiel om:

  • Verlaat Kamer: Wordt onmiddellijk verwijderd uit de whiteboard-klas
  • Bewaar Whiteboard: Een schermafbeelding van hun werk opslaan om te bekijken, zelfs nadat de whiteboardsessie is beëindigd

 

Video

Tips en trucs

Nog meer mogelijkheden

  • Woordoefening:
    • deze tool is een leuke manier voor leesinterventieklassen om hun spellingswoorden, rode woorden, en lettergreepverdeling te oefenen. de docent kan een woord of geluid hardop zeggen en ze kunnen het antwoord individueel op hun whiteboard schrijven. Dan kan de docent het antwoord op zijn whiteboard onthullen nadat de docent ieders werk afzonderlijk heeft bekeken. 
  • Probleemoplossing:
    •  de docent kan een probleem naar voren schuiven en de studenten volgen terwijl ze het oplossen, en ondersteuning en begeleiding bieden bij het uitvoeren van de taak. Voor het introduceren van een nieuw onderwerp kan de docent een probleem en de oplossing pushen en kijken hoe studenten proberen te zien hoe het probleem is opgelost op hun whiteboard. Deze activiteit zou kunnen leiden tot een discussie over een nieuw wiskundeonderwerp.
  • Citaatreactie:
    • met behulp van de tekstfunctie kan de docent een citaat uit een document of een tekst naar elke student sturen en ze kunnen erop reageren en erop reageren op hun whiteboard. Ze kunnen tekst schrijven, tekenen en aantekeningen maken rond de quote. Deze activiteit kan leiden tot een grotere synchrone (of asynchrone!) Klasdiscussie.
  • Grammatica:
    • oefenen op het opmaken van dialogen. De docent kan een zin naar de whiteboards van de studenten pushen. Studenten kunnen de tools op hun whiteboard gebruiken om de zin te markeren zodat deze grammaticaal correct is. De docent kan elk bord bekijken en feedback geven.
  • Diagrammen:
    • het feit dat je vormen en tekst kunt toevoegen, freestyle tekenen en kleuren kunt wijzigen, maakt deze tool perfect voor het tekenen van diagrammen. Studenten kunnen iets tekenen voor de wetenschap of een tijdlijn maken van gebeurtenissen voor de geschiedenis. Ze kunnen deelnemen aan een synchrone digitale tekensessie voor kunst. De mogelijkheden qua tekenen en diagrammen zijn eindeloos.

Bronnen

De volgende sites en documenten zijn geraadpleegd en in meerdere gevallen is hiervan materiaal opgenomen in dit arrangement of 1 van de onderdelen daarvan.

https://whiteboard.fi/#home

https://mbo.lesopafstand.nl/lesopafstand/toepassingen/interactief-whiteboard/

Contact

Heb je aanvullingen op de beschreven werkvormen?

Neem contact op met de I-coaches van Noorderpoort via dit e-mailadres

 

Op dit werk rust een Creative Commons CC By licentie. Lees hier de voorwaarden.

Auteurs: I-coaches Noorderpoort

 

  • Het arrangement Whiteboard.fi is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Laatst gewijzigd
    2021-04-12 13:33:58
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Leerniveau
    MBO, Niveau 2: Basisberoepsopleiding; MBO, Niveau 3: Vakopleiding; MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding; MBO, Niveau 1: Assistentenopleiding; HBO - Master; HBO - Bachelor;
    Leerinhoud en doelen
    Onderwijskunde; Pedagogiek;
    Eindgebruiker
    leraar
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Trefwoorden
    competent, digitale didactiek, docent, ict bekwaam, professionalisering

    Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

    I-coaches Noorderpoort. (z.d.).

    Standaardsjabloon

    https://maken.wikiwijs.nl/48719/Standaardsjabloon

  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.