WIkiwijs Vakdidactiek

WIkiwijs Vakdidactiek

Welkomstpagina

Tekst

Android vs iOS

Er zijn genoeg verschillen wanneer u kijkt naar Android vs iOS. Niet alleen op het gebied van uiterlijk, maar ook in de manier van werken. Wanneer u overstapt van iOS naar Android, of juist van Android naar iOS, dan is dit even wennen. Wij maken de keuze tussen Android of iOS makkelijker voor u, want wij zetten graag de belangrijkste voor- en nadelen van deze twee besutringssystemen voor u op een rijtje!

 

Apple iOS

Apple en Android werken niet samen, want iOS is door Apple zelf ontwikkeld. Dit betekent dat iOS op Android niet mogelijk is. Andersom werkt Android op iOS ook niet. Heeft u een voorkeur voor iOS? Dan is een iPhone de enige keuze die u heeft en moet u genoegen nemen met het bijbehorende prijskaartje.

Veiligheid van iOS

Apple houdt graag de controle over de apps in de App Store. Ze voeren een strenge controle uit op ontwikkelaars en checken elke app voordat deze live gaat in de App Store. Hackers hebben hierdoor weinig kans. De grondige check die Apple uitvoert, zorgt ervoor dat de App Store een veilig platform is. Daarnaast worden er regelmatig nieuwe software-updates gelanceerd, waardoor uw iPhone nog beter beveiligd wordt.

Vrijheid van iOS

Het besturingssysteem iOS sluit naadloos aan op de iPhone. Niet gek, want het besturingssysteem en de telefoon zijn beide door Apple ontwikkeld. Het uiterlijk is eenvoudig en voor iedereen hetzelfde. Hierdoor heeft u het besturingssysteem snel onder controle. Deze eenvoud heeft ook een nadeel. U kunt iOS niet aanpassen en ziet er dus overal hetzelfde uit. Het aanpassen van app-iconen en het plaatsen van widgets op uw beginscherm, is niet mogelijk met iOS.

Opdracht

OPDRACHT.

 

Schrijf in maximaal 100 woorden een brief waarin je 3 eisen/wensen vermeldt over jouw mobiel je graag wilt krijgen van de kerstman.

Feedback

Oefentoetsje

Oefening: Oefentoets

Start

ICT-Tool

  • Het arrangement WIkiwijs Vakdidactiek is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Mehdi Lyamani Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
    Laatst gewijzigd
    2020-09-29 09:20:03
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Studiebelasting
    4 uur en 0 minuten
  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    Oefeningen en toetsen

    Oefentoets

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    QTI

    Oefeningen en toetsen van dit arrangement kun je ook downloaden als QTI. Dit bestaat uit een ZIP bestand dat alle informatie bevat over de specifieke oefening of toets; volgorde van de vragen, afbeeldingen, te behalen punten, etc. Omgevingen met een QTI player kunnen QTI afspelen.

    Versie 2.1 (NL)

    Versie 3.0 bèta

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.