Hallo dames en heren van VWO 3. Vandaag gaan we het gebruik van could, would en should behandelen. Dit doen we aan de hand van een korte kennisclip met daarin de lesdoelen van deze les, en uitleg over het gebruik van could, would en should.
De lesdoelen die hierbij horen zijn:
1. Aan het einde van deze les kan de leerling in zijn of haar eigen woorden uitleggen wanneer je could, would of should moet gebruiken.
2. Aan het eind van deze les kan de leerling het gebruik van could, would en should correct toepassen in een zin.
Bekijk de clip en volg de instructies. Deze les en daarbijbehorende opdrachten is huiswerk voor de volgende live-les. Veel succes, als er vragen zijn kun je mij altijd mailen.
Uitleg
Hieronder staat een korte video waarin het gebruik van could, would en should wordt uitgelegd. Bekijk deze video en ga daarna verder met "Test jezelf".
Toets: Test jezelf
0%
Gebruik de volgende vragen om te testen of je de uitleg voldoende begrepen hebt. De toets bestaat uit 10 vragen. Aan het eind van de toets kun je zien wat je goed en fout gedaan hebt. Wanneer je meer dan 4 vragen fout hebt, moet je de "extra oefenen" opdrachten maken om beter te worden in dit onderwerp. Daarna maak je de toets nog een keer, en maak je ook de reguliere oefenopdrachten. Bij 2, 3 of 4 foute antwoorden hoef je de toets niet nog een keer te maken, maar maak je wel de reguliere oefenopdrachten. Als je 1 of geen enkele fout hebt, ga je verder met de extra uitdaging. Veel succes!
De onderstaande antwoorden moet je zelf nakijken; vergelijk jouw antwoorden met de goede
antwoorden, en geef aan in welke mate jouw antwoorden correct zijn.
Bekijk voor je gaat starten met de oefeningen nog een keer het uitlegfilmpje, en schrijf in je schrift voor jezelf de regels op, met de voorbeelden die gegeven worden in het filmpje. Dit is om het beter te onthouden, en deze regels kun je erbij houden bij het maken van de volgende oefening.
Als je klaar bent met het bekijken van het filmpje en je aantekeningen gemaakt hebt, probeer je de volgende oefeningen te maken.
Schrijf in je schrift voor would, should, could, wouldn't, shouldn't en couldn't elk twee zinnen. Je krijgt dus in totaal twaalf zinnen.
Reguliere opdrachten
Hieronder staat een link naar een oefening op Gimkit. De opdracht is voor iedereen die meer dan één fout had in de "test jezelf", en dient gedaan te zijn voor de volgende les. De oefening is om het juiste woord te kiezen dat op de puntjes past. Soms is er meer dan één antwoord goed. Succes!
Deze opdracht is verplicht voor de mensen met slechts één of geen enkele fout. Schrijf een brief aan de burgemeester van een Engelse stad naar keuze. Geef in deze brief advies over hoe jij denkt dat de stad aantrekkelijker gemaakt zou kunnen worden voor jonge mensen en gezinnen om in te wonen. De brief moet minimaal 125 woorden zijn. Gebruik hierbij should(n't), would(n't) en could(n't). Je mag een woordenboek gebruiken. De brief plaats je op Padlet hieronder. Bekijk die van je medestudenten en geef degene die jij het leukst/grappigst/origineelst vindt een like.
Eindtoets
Als je alle opdrachten gemaakt hebt die je moest maken, vul je het formulier hieronder in. Vul je eigen naam in, zo kan ik zien wie het gedaan heeft en wie niet. Deze toets is om te zien of je de doelen voor deze les behaald hebt.
Afsluiting
Je bent nu klaar met deze les. Tot in de volgende live les. Stay healty!
Het arrangement ADL is gemaakt met
Wikiwijs van
Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt,
maakt en deelt.
Auteur
Christ-Jan Franken
Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2020-11-10 22:38:19
Licentie
Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:
het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.
Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten
terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI
koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI
koppeling aan te gaan.
Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.
Arrangement
Oefeningen en toetsen
Test jezelf
IMSCC package
Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.
Oefeningen en toetsen van dit arrangement kun je ook downloaden als QTI. Dit bestaat uit een ZIP bestand dat
alle
informatie bevat over de specifieke oefening of toets; volgorde van de vragen, afbeeldingen, te behalen
punten,
etc. Omgevingen met een QTI player kunnen QTI afspelen.
Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en
het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op
onze Developers Wiki.