Afgelopen weken zijn jullie hard én zelfstandig aan de slag gegaan met hoofdstuk 5. Ik ben echt super blij en trots op hoe jullie dit hebben gedaan! Makkelijk is het namelijk zeker niet om alles wat jullie normaal op school uitgelegd krijgen en daar moeten maken zelfstandig thuis te doen. Mijn complimenten hier dus voor!!
Omdat jullie niet de begeleiding hebben gekregen die jullie normaal gesproken zouden krijgen heb ik voor jullie deze 'wikiwijs' gemaakt zodat jullie nog wat extra kunnen oefenen met de grammatica van het werkwoord 'aller' in de toekomende tijd. Zo kunnen jullie je toch ook nog iets beter voorbereiden op de toets over hoofdstuk 5 die nog zal plaatsvinden.
Het zal jullie helpen door te oefenen met de grammatica van het werkwoord 'aller' in de toekomende tijd. Ook zullen jullie na het maken van deze 'wikiwijs' zelf een beter beeld krijgen tot in hoeverre jullie de stof hiervan begrijpen.
Het doel van deze wikiwijs is dan ook dat jullie na het maken van deze wikiwijs het werkwoord 'aller' in de toekomende tijd goed beheersen en op een juiste manier kunnen toepassen.
Zoals net benoemd gaan jullie dus zelf aan de slag gaan met opdrachten ter oefening, maar voorafgaand aan deze oefeningen krijgen jullie een kennisclip te zien met een uitleg van de grammatica. Dit is om de leerstof toch nog weer even te herhalen. Deze kennisclip bestaat uit een door mij ingesproken powerpoint waar ik de leerstof in uitleg.
Na het maken van wat oefeningen zal er aan het einde van deze wikiwijs zowel een oefentoets als een 'eindtoets' zijn. Ik heb er al het vertrouwen in dat dit goed gaat komen bij jullie, vooral nadat jullie net al veel aan het oefenen geweest zijn met de grammatica van 'aller' in de toekomende tijd. Het verschil tussen deze oefentoets en de eindtoets is de moeilijkheidsgraad. De opdrachten in de eindtoets zullen als moeilijker worden ervaren door (de meeste van) jullie dan de opdrachten in de oefentoets.
Maak je dus ook geen zorgen, zowel de oefentoets als de eindtoets zullen niet voor een cijfer zijn. Het is echt om voor jezelf te zien hoe goed jullie deze grammatica beheersen en zodat ik daar ook een beter beeld van krijg. Op deze manier kan ik jullie nog helpen met de laatste paar dingen om ervoor te zorgen dat jullie deze grammatica allemaal goed beheersen.
Ik zal de hele tijd online in teams aanwezig blijven om eventuele vragen te beantwoorden. Probeer het echter wel zo veel mogelijk zelfstandig te maken, maar als dit niet lukt hebben jullie dus wel de mogelijkheid om er vragen over te stellen.
Aan het einde van het bestand is er nog een vragenlijst over hoe jullie het vonden. Graag dit ook (serieus) invullen. Het helpt mij namelijk om in te zien of dit werkt of juist niet.
Bonne chance :)
(Heel veel succes allemaal!)
Kennisclip 'aller' in de toekomende tijd
In de onderstaande video vinden jullie de door mij ingesproken kennisclip. Deze video is belangrijk om goed te bekijken en tegelijkertijd ook voor jezelf na te gaan of je het goed begrijpt. Je kan altijd nog even teruggaan in de video om (een deel van) de uitleg nogmaals te beluisteren.
Bonne chance!
Quizlet
Na de kennisclip van net is het nu aan jullie de beurt om te gaan oefenen met de vervoegingen van het werkwoord 'aller'.
Dit gaan jullie door middel van Quizlet doen. Probeer hier ongeveer 5 tot 10 minuten mee te oefenen. Jullie hebben de mogelijkheid om het werkwoord op meerdere manieren te leren vervoegen. Dit is op basis van hoe goed jullie de vervoegingen al kennen. Kies daarom ook de manier van leren die het beste bij jouw kennis past.
Rechts onderin het scherm zien jullie de optie "kies een leermethode". Als jullie daarop klikken zien jullie de verschillende manieren waarmee de vervoegingen van 'aller' te oefenen zijn.
Bonne chance! :)
Oefentoets
Toets: Oefentoets werkwoord 'aller'
0%
Bonjour!
Zoals jullie in het kopje al hebben gezien gaan jullie nu de oefentoets maken. Deze bestaat uit meerdere vragen en ook uit verschillende vraagsoorten (meerkeuze vragen, open vragen, etc.). Boven iedere vraag zien jullie de instructie waarin staat op welke manier je de vraag moet beantwoorden. Met deze instructies zou de oefentoets in principe goed en duidelijk te volgen/maken zijn.
Mocht het toch echt niet lukken, kan je altijd nog je vraag stellen. Stuur dan een berichtje in de chat. Dan zal ik kijken of ik hem via de chat kan beantwoorden. Lukt dit niet dan zal ik mijn microfoon aanzetten en het dan op die manier uitleggen.
De onderstaande antwoorden moet je zelf nakijken; vergelijk jouw antwoorden met de goede
antwoorden, en geef aan in welke mate jouw antwoorden correct zijn.
Hieronder is de vragenlijst die ik aan jullie vraag om in te vullen. Ik waardeer het heel erg als deze zo uitgebreid en eerlijk mogelijk wordt ingevuld, daar heb ik namelijk het meeste aan :)
La fin
Heel erg bedankt allemaal voor het maken en invullen van dit bestand!
Hopelijk heeft het jullie wat geholpen.
Je mag nu een berichtje naar mij sturen via de chat dat je het bestand afgerond hebt.
Het arrangement Het werkwoord "aller" in de toekomende tijd is gemaakt met
Wikiwijs van
Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt,
maakt en deelt.
Auteur
Laura van den Elshout
Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2020-05-24 16:55:47
Licentie
Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:
het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.
Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten
terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI
koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI
koppeling aan te gaan.
Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.
Arrangement
Oefeningen en toetsen
Oefentoets werkwoord 'aller'
IMSCC package
Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.
Oefeningen en toetsen van dit arrangement kun je ook downloaden als QTI. Dit bestaat uit een ZIP bestand dat
alle
informatie bevat over de specifieke oefening of toets; volgorde van de vragen, afbeeldingen, te behalen
punten,
etc. Omgevingen met een QTI player kunnen QTI afspelen.
Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en
het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op
onze Developers Wiki.