Zilver / Goud: Maak je eigen sportuitzending!

Zilver / Goud: Maak je eigen sportuitzending!

Doel

Deze uitdaging heeft als doel jou om te laten gaan met videobewerking. Hierna kun jij zeggen dat je beter bent in het bewerken van filmpjes.

Ontwikkeling

Je ontwikkelt je op de volgende gebieden bij deze uitdaging:

  • Presenteren
  • Zelfregulering
  • Creatief denken
  • Communiceren
  • Zelfvertrouwen

Uitdaging

Op televisie, Youtube en Netflix stikt het van de uitzendingen, documentaires en verslagen die over sport gaan. Sportliefhebbers volgen nou eenmaal graag de prestaties van hun helden! Misschien kijk je zelf, na een lange dag school en trainen, misschien ook nog wel naar Studio Sport, Studio Voetbal, Andere Tijden Sport of wedstrijden die live worden uitgezonden?

In deze uitdaging ga je zelf een sportuitzending maken. Je bepaalt natuurlijk zelf het soort uitzending: een talkshow, sportjournaal, documentaire, live verslag van een wedstrijd – het is aan jou! Je mag deze uitzending in je eentje doen, maar ook samen met anderen. Natuurlijk mag je ook anderen ‘gebruiken’ in je sportuitzending, bijvoorbeeld om te interviewen of live in actie. Zorg er wel voor dat iedereen die je filmt en in je sportuitzending voorkomt, hier toestemming voor geeft.

Bij deze uitdaging wordt er verwacht dat je een video gaat maken.

Verder krijg je – zoals je van Talent Skills gewend bent – weer alle ruimte om je uitdaging vorm te geven. Check de Toolbox voor tips. Je sportuitzending moet aan de volgende richtlijnen voldoen:

  • Je sportuitzending heeft een aantrekkelijk begin en eind
  • Je sportuitzending duurt minimaal 10 (zilver) of 15 (goud) minuten
  • Indien je sportuitzending meerdere onderdelen bevat (bv. interviews, achtergrondinformatie of wedstrijdverslagen), worden deze onderdelen aan elkaar gepraat

Ook bij deze uitdaging geldt weer: maak eerst een goed plan. Wat voor soort uitzending wil je maken, welke onderdelen moet de uitzending hebben, hoe wil je deze onderdelen aanpakken? Jouw docent bepaalt of je met jouw plan de uitdaging op niveau zilver of goud kunt doen.

Veel succes en plezier! Laat je even weten waar en wanneer we de uitzending kunnen bekijken?

 

  • Het arrangement Zilver / Goud: Maak je eigen sportuitzending! is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Laatst gewijzigd
    2023-09-15 15:44:19
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Toelichting
    In deze uitdaging ga je zelf een sportuitzending maken. Je bepaalt zelf het soort uitzending: een talkshow, sportjournaal, documentaire, live verslag van een wedstrijd.
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Studiebelasting
    4 uur en 0 minuten
    Trefwoorden
    goud, talentskills, zilver
  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.