2017 OA - P12 ICT en Didactiek

2017 OA - P12 ICT en Didactiek

Introductie

In een steeds veranderende maatschappij is het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe (technologische) ontwikkelingen. Als professional in het onderwijs betekent dit dat je kritisch kunt kijken naar de methoden en middelen die je inzet tijdens lessituaties. Je stelt jezelf vragen: welke nieuwe ontwikkelingen zijn er? Welke nieuwe ontwikkelingen kan ik inzetten in mijn werk? Welk voordeel kan het opleveren om van deze middelen gebruik te maken? Dit alles met als doel het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs en het aanleren van relevante vaardigheden voor leerlingen. De inzet van digitale didactiek is daarbij een belangrijk middel. In deze lessenreeks ga jij je verdiepen in de digitale tools en ontwikkelingen binnen het onderwijs.

Onderstaande opdrachten worden gewaardeerd met een 7. Elke gemiste opdracht of onvoldoende gemaakte opdracht levert maximaal 2 punten aftrek op.

 

Studenten maken in groepjes een digitaal portfolio, waarin de volgende onderdelen naar voren komen:

 

  • Oriëntatie: Een korte weergave van de inzet en het belang van digitale didactiek (met bronvermelding) en programma’s en tools die ingezet kunnen worden in het onderwijs; op een originele en creatieve manier vormgegeven (max. 3 A4 aan tekst).
  • Ontwerp: Een concreet digitaal portfolio met (minimaal 2) lesplannen (didactische analyse) en digitale voorbeelden, waarin duidelijk inzichtelijk gemaakt wordt hoe de lessen worden uitgevoerd, met behulp van welke digitale middelen en met welk doel.
  • Uitvoering: Een presentatie van het ICT portfolio, waarin minimaal één lesplan uitvoerig toegelicht wordt (maximaal 15 minuten) & minimaal 5 ingevulde (zelfgemaakte) feedbackformulieren.

 

Hier vind je de beoordelingslijst

Colofon

Het arrangement 2017 OA - P12 ICT en Didactiek is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Pedagogisch werk Onderwijs assistent Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2020-11-12 14:46:32
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Onderwijs assistent, Pedagogisch werk. (2019).

2016 - p12 BO Digitale didactiek

https://maken.wikiwijs.nl/142809/2016___p12_BO_Digitale_didactiek

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open