8.8 Maak een filmpje of houd een pitch!

Leerjaar 2

Opdracht: Maak een filmpje of houd een pitch

Nu ga je jezelf presenteren. Dit ga je doen door een filmpje te maken of een elevatorpitch te houden. Je mag bij deze opdracht in tweetallen werken, maar het is niet verplicht.

@Filmpje

  • Je gaat een filmpje maken. Daarin presenteer je jezelf en overtuig je de kijker waarom jij goed bij dit profiel/keuzevak past. Je filmpje mag niet langer dan twee minuten duren!
  • Bedenk eerst wat je wilt zeggen in het filmpje. Schrijf je tekst uit en oefen een paar keer totdat je het uit je hoofd kunt vertellen. Maak gebruik van de dingen die je hierboven hebt opgeschreven.
  • Bedenk wat je wilt laten zien in het filmpje. Welke beelden passen erbij? Hoe ga je het filmen? (op je mobiele telefoon)
  • Neem het filmpje op.

@Elevatorpitch

Een pitch is een hele korte presentatie. In minder dan twee minuten moet je niet alleen je boodschap duidelijk maken, maar ook je luisteraars overtuigen van jouw idee, mening of vaardigheden. Kijk maar eens naar uitleg over een elevator-pitch:

De elevatorpitch gaat uit van de denkbeeldige situatie van twee mensen, die elkaar niet kennen en korte tijd samen in de lift staan. De lift is zo beneden en de hele rit duurt maar maximaal twee minuten en dan gaan de deuren weer open en loopt iedereen weer uit de lift. Die tijd heb je dus om iemand iets belangrijks te vertellen en te vragen i.v.m. je toekomst. Een voorbeeld:

De volgende 2 punten zijn hierbij belangrijk:

  1. Weten wat je boodschap is.
  2. Een manier van spreken vinden, die voor de andere partij overtuigend en inspirerend is.

Colofon

Het arrangement 8.8 Maak een filmpje of houd een pitch! is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Het Hooghuis
Laatst gewijzigd
2019-05-11 08:26:17
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

2. LOB Portfolio. (z.d.).

Sjabloon Hoofdstuk 8

https://maken.wikiwijs.nl/143359/Sjabloon_Hoofdstuk_8

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open