PIT LJ1 LP3 Groningen

PIT LJ1 LP3 Groningen

Inleiding

Wat is het belang van deze  PIT “Wat zou u willen weten?”

De mbo-verpleegkundige bewaakt, begeleidt en stimuleert de zorgvrager bij het handhaven van de zelfredzaamheid op psychosociaal gebied. Zij  vormt zich een beeld van wat er nodig is om het voeren van de eigen regie te faciliteren. Zij betrekt en ondersteunt de naastbetrokkenen bij de begeleiding van de zorgvrager. Zij biedt ondersteuning waarbij de zorgvrager zichzelf kan zijn m.b.t. eigen identiteit, regie over eigen leven en levensinvulling. Ook begeleidt ze de zorgvrager bij de gevolgen van ziekte, beperking of behandeling. Zij biedt palliatieve en terminale zorg en ondersteuning. Ze herkent emotionele problemen zoals eenzaamheidsproblematiek en sociale uitsluiting.

De mbo-verpleegkundige geeft vraaggerichte voorlichting en advies ten behoeve van het versterken van de eigen kracht en vergroten of behouden van de zelfredzaamheid van de zorgvrager. Zij geeft o.a. voorlichting over ziekten, onderzoeken, behandelmethoden, therapieën, gezonde levensstijl, handicaps, hulpmiddelen, financierings- en sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Ze geeft ook voorlichting aan groepen. Ze geeft zo nodig instructies aan de zorgvrager en checkt of de informatie of instructie begrepen is

Colofon

Het arrangement PIT LJ1 LP3 Groningen is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
teamvp nw
Laatst gewijzigd
2020-02-09 13:58:21
Licentie
CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
PIT3 2017
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

teamvp nw. (2019).

PIT3 Winchoten

https://maken.wikiwijs.nl/103403/PIT3_Winchoten

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open