Bijlagen: Aanraders

Leerjaar 4

www.beroepeninbeeld.nl

Op Beroepen in beeld wordt ingegaan op wat een beroep precies inhoudt. Je vindt er informatie over werk- en stagekansen en je vindt er een indicatie over het te verdienen salaris. Daarnaast is er een uitgebreide talententest die je verder kan helpen bij het maken van je keuze.

De site van de Beroepen in beeld en MBO-stad horen bij elkaar. Beide websites geven overzicht van welke beroepen er in Nederland op MBO-niveau te vinden zijn.

www.mbostad.nl

MBO-stad is een website waarop aankomende MBO-studenten zich kunnen oriënteren. Op MBO-stad krijg je een beeld van welke beroepen er zijn en in welk domein je ze vindt. Je kunt meteen zien of er een school bij jou in de buurt is voor het beroep dat je leuk vindt. Ook vind je hier de opendagen van de scholen. De verschillende gebouwen van de stad staan voor een groep van opleidingen die bij elkaar horen. In elk gebouw is informatie te vinden over de verschillende opleidingen.

https://www.s-bb.nl/studenten/studie-cijfers

Op de website ‘studie in cijfers’ staan gegevens over de opleidingen en over de arbeidsmarkt: studententevredenheid, percentage geslaagde studenten, doorstroom naar het HBO, kans op stage, kans op werk en start-salaris.

 

Colofon

Het arrangement Bijlagen: Aanraders is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Het Hooghuis
Laatst gewijzigd
2019-04-15 11:38:15
Licentie
CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

2. LOB Portfolio. (z.d.).

Sjabloon Bijlagen

https://maken.wikiwijs.nl/142557/Sjabloon_Bijlagen

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open