4.1 Introductie

Leerjaar 4

Met behulp van dit hoofdstuk gaan alle 4e jaars gemengd-theoretische leerlingen een profielwerkstuk en bijbehorende presentatie maken (Basis-/Kaderleerlingen mogen dit hoofdstuk overslaan). Waaraan dit product moet voldoen, lees je op de volgende pagina's.

Product:

 

Profielwerkstuk
Wat is een profielwerkstuk?

Het maken van een profielwerkstuk is een belangrijk en verplicht onderdeel van het schoolexamen in de vierde klas vmbo.
Door middel van het profielwerkstuk ga je jezelf oriënteren op jouw toekomst en je verdiepen in een onderwerp wat met jouw toekomstige vervolgopleiding te maken heeft.

Start je profielwerkstuk met het kiezen van een onderwerp (géén beroep of persoon!) voor het profielwerkstuk. Dit onderwerp moet te maken hebben met je toekomstige vervolgopleiding.
Bijvoorbeeld: als je ICT-beheer wilt doen, zou je als onderwerp kunnen kiezen voor ‘games’. Ga je Verpleegkunde studeren, kan je kiezen voor bijvoorbeeld ‘medicijnen’. Als je de opleiding (Media)Vormgever wilt gaan volgen zou je voor ‘reclame’  kunnen kiezen. En ga je een technische opleiding doen, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor ‘robots’.

Mocht je vervolgopleiding ‘HAVO’ zijn, dan bedenk je een onderwerp dat bij je HBO-opleiding of toekomstig beroep past.
Bijvoorbeeld: je gaat na de HAVO ‘Journalistiek’ studeren, dan zou je als onderwerp bijvoorbeeld kunnen kiezen: “nu.nl”  of “Britse tabloids”.
Mocht je als toekomstige HAVO-leerling nog geen HBO-vervolgopleiding weten, dan kies je een onderwerp uit van je alternatieve keuze op het MBO.

Let op
  • Dit uitgebreide werkstuk moet met een voldoende of goed afgerond worden. De titel (=onderwerp) van het profielwerkstuk en de beoordeling komen op je diploma te staan. Onvoldoende werk moet je opnieuw maken.
  • Alle onderdelen dienen ingeleverd te worden. Mocht je een onderdeel niet bijgevoegd hebben, dan dien je het alsnog te maken. Je krijgt pas een beoordeling wanneer alles compleet is.

 

Opdracht: Je onderwerp kiezen

  1. Voor de volgende opdrachten zet je jouw antwoorden in het Word document dat je hier kunt downloaden.
    1. Welk onderwerp heb je gekozen?
  2. Sla het Word document op. Hetzelfde document heb je in opdracht 4.2 ook nodig.
Let op

Laat je onderwerp controleren door je LOB-docent voordat je verder gaat.
Wanneer je LOB-docent akkoord heeft gegeven, kan je aan de slag met het maken van de volgende opdracht (4.2 Je profielwerkstuk maken).

 

  • Het arrangement 4.1 Introductie is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Het Hooghuis
    Laatst gewijzigd
    2019-08-21 07:24:15
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld