Beroepspraktijkvorming (BPV)

Beroepspraktijkvorming (BPV)

BPV.

Voorwoord


 

Voorwoord

Beste bezoeker,

Voor je staat de WikiWijs-pagina van Landstede MBO - Transport & Logistiek met betrekking tot de beroepspraktijkvorming (BPV), ofwel stage. Op deze pagina vind je allerlei informatie omtrent de BPV en contactgegevens voor het stellen van vragen.

Veel succes met je BPV of met het opleiden/begeleiden van de stagiere.

A.H.J.H. Pothmann.

apothmann@landstede.nl

BPV-coördinator

 

Wikiwijs

WikiWijs

BPV-reader

De afgelopen jaren heeft T&L Harderwijk voor zowel studenten als BPV-bedrijven gewerkt met een zogenaamde BPV-reader / Handleiding. Hierin staat alle informatie over de stage, het BPV-verslag en alle praktische documenten die studenten nodig hebben. Met de steeds verder gaande digitalisering van het onderwijs vinden we het tijd om ook de BPV-reader/handleiding te digitaliseren.

 

Waarom WikiWijs?

Qua vorm hebben we gekozen voor een WikiWijs-pagina. De pagina is eenvoudig van opzet, overzichtelijk en nog belangrijker: 24 uur per dag toegankelijk voor studenten, maar ook voor de praktijkopleiders vanuit het bedrijfsleven!

Studenten kunnen hier natuurlijk nog steeds terecht voor alle info omtrent de BPV en hebben nu tevens de mogelijkheid alle administratieve schema's en beoordelingsformulieren te downloaden. Verloren of zoekgeraakte readers zijn dus verleden tijd!

We hopen dat de WikiWijs-pagina voldoet aan de wensen van de gebruiker en voorziet in de benodigde informatie en documenten. Mochten jullie (tekst)fouten in de pagina's zien, informatie missen of andere tips hebben om deze pagina verder te verbeteren, neem dan contact op met Ab Pothmann (apothmann@landstede.nl).

Voor de student

Algemeen

Handleiding BPV student

Jaarplanning BPV

Voor de praktijkopleider

Algemeen

Algemeen

Tijdens de BPV heeft de student recht op een goede begeleiding middels een praktijkopleider.

De praktijkopleider:

  • Introduceert de student in het bedrijf.
  • Stelt samen met de student het takenpakket vast en bespreekt op welke manier de student aan de BPV-doelen gaat werken.
  • Maakt regelmatig tijd vrij om met de student de gang van zaken te bespreken en eventueel het takenpakket of de BPV-doelen bij te stellen. De student zorgt dat hierover concrete afspraken worden gemaakt.
  • Geeft feedback op het functioneren van de student.
  • Blijft verantwoordelijk voor werkzaamheden en bepaalt in welke mate de student zelfstandig kan werken.
  • Zal naarmate de BPV vordert, de student indien nodig erop wijzen dat deze meer zelf initiatief moet gaan nemen t.a.v. de begeleiding.
  • Geeft een advies ten aanzien van de beoordeling van de BPV. De verantwoordelijkheid voor de eindbeoordeling ligt bij de opleiding.

 

Mocht u graag meer informatie willen over hoe u uw student goed kunt begeleiden. Via de website van SBB (www.S-BB.nl) kunt u zich aanmelden bij stagecoach. Daarmee ontvangt u steeds op het juiste moment een e-mail met praktische informatie, afgestemd op de fase waarin uw student zich bevindt. Denk aan tips voor voortgangsgesprekken of informatie over workshops. https://www.s-bb.nl/bedrijven/beroepspraktijkvorming/sbb-stagecoach

 

 

BPV-begeleider:

Iedere student heeft vanuit school een BPV-begeleider toegewezen gekregen. Deze BPV-begeleider neemt in het begin van de stageperiode telefonisch contact op. De BPV-begeleider komt tijdens de BPV-periode twee keer op bezoek (tenzij anders is afgesproken). Tijdens dit gesprek wordt het volgende besproken:

  • het functioneren van de student binnen het bedrijf;
  • de beroepshouding;
  • de leerdoelen;
  • de vorderingen van de opdrachten;
  • eventueel de tussen- en/of eindevaluatie
  • de voortgang van het BPV-verslag.

Handleiding Praktijkopleider

BPV- opdrachten en documenten

Bijlage 2: BPV Leerdoelen TenL

  • Het arrangement Beroepspraktijkvorming (BPV) is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Ab Pothmann Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
    Laatst gewijzigd
    2019-07-02 14:42:02
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Studiebelasting
    4 uur en 0 minuten
  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.