D1-K1-W1 Onderzoekt zichzelf

D1-K1-W1 Onderzoekt zichzelf

SMART leerdoel:

 

Ik wil aan het eind van dit schooljaar 6 kwaliteiten/ valkuilen vinden tijdens mijn schooldagen voor het verbeteren van mijn zelfkennis.

- onzichtbaar/verlegen

- bescheiden

- drammerig

 

- daadkrachtig

- doorzettingsvermogen

- nugter

 

 

 

 

Big five persoonlijkheidstest:

 

Uit deze persoonlijkheidstest komt dat ik erg onbaatzuchtig ben. Ik denk dat dit klopt omdat ik niet heel veel waarde hecht en omdat ik vaak cadeau's geef die te duur zijn waarvan ik dan achteraf spijt heb dat ik te veel heb uitgegeven. 

 

Ik zag dat ik gemiddeld zat bij emotioneel onbekommerd. Ik weet niet of ik dit bij mezelf terug zie omdat ik mezelf niet zie als iemand die zich nooit ergens emoties over toont. Ik denk wel dat ik me over vrij weinig dingen druk kan maken.

 

Ik zag dat ik ondergemiddeld extravert ben. Ik denk dat ik eigenlijk hierbij gemiddeld ben omdat ik het op het ene moment heel erg bezig ben met de wereld om mij heen. Als ik gespannen ben keer ik alleen wel terug naar binnen en houd ik me helemaal niet bezig met de wereld om me heen

 

Gewetensvol heb ik 'laag' op gescoord.  Ik begrijp dat ik deze scoore heb gekregen omdat ik vaak nadenk voordat ik iets heb gedaan van nature. Ik heb door de jaren heen wat meer een geweten opgebouwd waardoor ik meestal de juiste keuzes maak.

 

Bij openheid scoor ik ook laag. Dit begrijp ik niet omdat ik een flapuit ben en het lastig vind verrassingen voor me te houden.

Ik ben met twee vriendinnen van mij een proefles moderne dans gaan doen. Hierbij ging ik erg uit mijn comfortzone omdat ik eigenlijk nooit heb kunnen dansen en dit daardoor ook een ding was waar ik erg onzeker over was. Ik merkte dat ik al erg zenuwachtig werd toen we bij de sportschool kwamen. Dit kwam doordat ik nog nooit op die plek was geweest en niet wist hoe alles werkte. Vervolgens zijn we naar de danszaal gelopen en hebben we de andere dansers van die dag ontmoet. Vervolgens moesten we opwarmen. Dit vond ik prima om te doen. Vooral omdat ik me toen nog achter vriendinnen kon verschuilen. Vervolgens moest iedereen een stukje alleen dansen en deze dans ook improviseren. Dit vond ik erg spannen omdat ik al wist dat ik niet goed kon dansen en omdat je het ook gelijk alleen moest doen. Later gingen we als groep een bepaalde dans leren en toen deze les afgelopen was merkte ik dat ik het stiekem wel leuk vond. Het was gezellig in een groep. Je wordt ook steeds bewuster van hoe je beweegt. Des te verder de les vordert werd ik steeds meer ontspannen en meer plezier kreeg het dansen. Ook vind ik de creativiteit die er in een dans wordt gestopt erg inspirerend. Nu doe ik 1 keer in de week Zumba en 1 keer in de week shabam. Ik merk dat ik hier goed mijn energie in kwijt kan en dat ik er heel vrolijk van wordt. Hoe ik me hiermee persoonlijk heb geprofileerd is:

-       Ik ben iets buiten mijn comfortzone gaan doen hierdoor heb ik ontdekt dat ik bij nieuwe dingen in het begin erg verlegen ben en kat uit de boom kijk. Zodra ik weet hoe de groep in elkaar zit kan ik echt mezelf zijn.

-       Ik heb ontdekt dat ik het erg leuk vind om te dansen, wat ik van tevoren nooit had gedacht

-       Ik ben erachter gekomen dat het een ‘kik’ geeft om nieuwe dingen te proberen en dat ik daarna ook echt trots op mezelf was en voldaan gevoel had

-       Ook merk ik dat ik steeds bewuster word van mijn houding en dat ik daarom nu ook meer rechtop probeer te staan i.p.v. heel hangend

  • Het arrangement D1-K1-W1 Onderzoekt zichzelf is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    karlijn trip Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
    Laatst gewijzigd
    2019-07-12 21:23:03
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Toelichting
    reflecteren A4 model
    Eindgebruiker
    leraar
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.