Bijlagen: Leren en werken/ Stage lopen

Leerjaar 3

http://www.stagemarkt.nl

Op deze site zoek je een stage of leerbaan voor het MBO.

www.talentencampusoss.nl

Een goede plek vinden in de arbeidsmarkt in Oss? De Talentencampus in Oss brengt talenten en bedrijven bij elkaar. Op deze website staan bedrijven uit (de regio) Oss.

http://www.opleidingenberoep.nl

Als jongere en als volwassene wil je leren en/of werken. Een leven lang. Hoe pak je dat aan? Deze site is er voor jou! Je kunt hier op zoek naar opleidingen en cursussen, beroepen en vacatures, stages en leerwerkplekken, EVC-procedures en achtergrondinformatie. Of oriënteer je eerst met tests, films, verhalen en achtergrondinformatie. Bij jouw zoektocht word je waarschijnlijk geholpen en gestimuleerd door ouders, decanen of werkgevers. Ook voor hen biedt deze site veel informatie. Ook zijn per beroep de kansen op de stage- en arbeidsmarkt in kaart gebracht. Leerlingen kunnen op verschillende manieren zoeken naar beroepen die aansluiten bij hun interesses en talenten.

https://www.s-bb.nl

SBB: Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Het beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Bedrijven krijgen zo steeds de vakmensen die ze nodig hebben. Op deze website vind je informatie over kans op werk, kas op stage, studie in cijfers, welk beroep past bij mij, stage in het buitenland en wat is mijn diploma waard.

www.lerenenwerken.nl

Leerwerkloketten zijn samenwerkingsverbanden tussen de partijen die in de regio bij Leren en Werken betrokken zijn: UWV, gemeenten, onderwijsinstellingen, kenniscentra en het bedrijfsleven. Gezamenlijk ontwikkelen zij activiteiten, arrangementen, producten en diensten die de aansluiting tussen opleidingen en arbeidsmarkt verbeteren. Hier kunnen scholieren, studenten, werkenden, werkzoekenden en werkgevers terecht voor onafhankelijk advies over opleidingen, EVC en werkend leren. Het combineren van leren en werken kan op verschillende manieren. Beroepsopleidingen kennen stages, of je gaat naar school terwijl je al werkt.

www.lerenenwerkennob.nl

Leren en werken in NoordOost-Brabant.

www.kansopwerk.nl/

Wil je meer weten over de kans om een baan te vinden die bij je opleiding past?

https://stageplaza.nl

Website vol met stage-vacatures en informatie over stages.

www.werk.nl

Bijvoorbeeld voor het schrijven van een CV.

www.cnvjongeren.nl

Loop je stage? Zoek je een bijbaantje? Wil je weten hoe het ook al weer zat met belastingteruggave? Dan is dit een heel erg handige website voor jou. CNV Jongeren is een organisatie die de belangen behartigt van jongeren en werk (/inkomen). Je kunt lid van hen worden, maar je kunt er ook gewoon gratis informatie krijgen over alles wat met werk en inkomen te maken heeft.

www.fnv.nl/over-fnv/ons-werk/gastlessen-fnv/workpower-app/

Net als het CNV behartigt het FNV de belangen van de werknemer. Op deze link vind je informatie speciaal voor jongeren.

www.duo.nl

DUO is de uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid voor het onderwijs. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen en organiseert examens. Je kan hier je studentenreisproduct aanvragen en je studiefinanciering.

  • Het arrangement Bijlagen: Leren en werken/ Stage lopen is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Het Hooghuis
    Laatst gewijzigd
    2019-03-13 10:31:31
    Licentie
    CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld

    Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

    2. LOB Portfolio. (z.d.).

    Sjabloon Bijlagen

    https://maken.wikiwijs.nl/140591/Sjabloon_Bijlagen