4 vmbo basis                              

Ruimtemeetkunde

Ruimtemeetkunde

Startpagina

Hoi allemaal,

Op deze website staat alle stof weergegeven van hoofdstuk 8 ruimtemeetkunde. Aan het eind van deze website weet je wat de ruimtefiguren zijn en hoe je deze kan herkenen. Ook kan je aan de hand van aanzichten herkennen hoe een figuur er uit ziet en kan je zelf aan de hand van een figuur aanzichten tekenen. Tevens kan je ook aan het eind van deze website de inhoud berekenen van een kubus, balk en prisma en het oppervlakte van een balk en een kubus.

Verder weet je hierna hoe je moet werken met hoogtelijnen en dwarsdoorsneden.

Zodra je deze website hebt afgewerkt en de oefeningen en toetsen met een voldoende hebt afgerond ben je klaar om het SO en het PTA van hoofdstuk 8 te maken en met een voldoende hoofdstuk 8 af te sluiten.

 

Op deze website vindt je aan de linkerkant het menu. Als je klikt op inhoud kan je daar alle onderwerpen terug vinden. Bij elk onderwerp wordt de stof uitgelegd aan de hand van onder andere voorbeelden of een filmpje. Neem deze door voordat je begint met de toetsen. Aan het eind van elk onderwerp kan je naar de oefeningen gaan en kan je met examenvragen oefenen of je de stof goed hebt begrepen bij dat onderwerp. Als je een voldoende haalt voor de oefeningen ga dan door naar het volgende onderwerp.

Zodra je de onderwerpen:

- Namen en eigenschappen van ruimtelijke figuren

- Inhoud en oppervlak berekenen van een ruimtefiguur

Met een voldoende hebt afgerond kan je bij toetsing een SO toets vinden. Gebruik deze om extra te controleren of je de stof goed begrepen hebt en of je klaar bent om het SO te maken. Is de uitkomst van deze toets een onvoldoende oefen dan nog verder met deze stof, want dit komt ook gegarandeerd terug op het eindexamen.

Heb je de SO toets met een voldoende afgerond ga dan verder met de volgende onderwerpen. maak na elk onderwerp nog steeds de oefeningen om te controleren of je de stof goed begrijpt.

Zodra je van alle stof de oefeningen zonder fouten hebt afgerond dan kan je de PTA toets maken bij het kopje toetsing om te controleren of je klaar bent om het PTA te maken. Als je deze toets met een voldoende hebt afgerond ben je klaar voor het PTA. Zodra je deze met een onvoldoende afrond kan je onderaan de toetsings pagina zien welke stof bij welke vraag hoorde. Hierdoor kan je snel zien welke stof je nog meer moet oefenen. Wees verstandig en ga hier ook mee oefenen want over een maand is het eindexamen al en die wil je het liefst in gaan met een voldoende voor wiskunde! Zodra je die stof hebt doorgenomen kan je bij toetsing nog maals de SO toets en het PTA toets maken om te controleren of je nu wel de vragen goed kan beantwoorden.

 

Heel veel succes!

 

Colofon

Het arrangement Ruimtemeetkunde is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Esther Wijnhout
Laatst gewijzigd
2020-11-16 13:30:48
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
In dit programma vindt je oefenmateriaal over ruimtemeetkunde terug. Ook staat hier uitleg over meerdere ruimtelijke figuren.
Leerniveau
VMBO basisberoepsgerichte leerweg, 4;
Leerinhoud en doelen
Rekenen/wiskunde; Meten en meetkunde;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
3 uur 0 minuten

Bronnen

Bron Type
In dit filmpje komen alle ruimtelijke figuren naar voren en worden ook hun eigenschappen hiervan besproken.
https://youtu.be/pi1Rqml_g3M
Video
Inhoud en oppervlakte van ruimtefiguren
https://youtu.be/wE0a_zc-gmI
Video
In dit filmpje worden de voor- zij- en bovenaanzichten uitgelegd
https://youtu.be/QT9mlN3KZbo
Video
Oefenen met aanzichten
https://www.fisme.science.uu.nl/toepassingen/28020/
Link
Uitleg over hoogtelijnen en een dwarsdoorsnede
https://youtu.be/dx8AerMqewk
Video
Oefentoets voor het SO van hoofdstuk 8
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeU8b0JnC2NsmVyUnDwUoPvCtNiIHPeZg8DMD-rjxkBDqYt4w/viewform?usp=sf_link
Link
Oefentoets voor het PTA van hoofdstuk 8
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfjPJbs1Ebt3sY4zkIlXaULCdb46mXmbOOqN8rh2OT4htg0ag/viewform?usp=sf_link
Link

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

Oefeningen en toetsen

Namen en eigenschappen van ruimtefiguren

Inhoud en oppervlak berekenen

Aanzichten

Oefenen met hoogtekaarten

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

QTI

Oefeningen en toetsen van dit arrangement kun je ook downloaden als QTI. Dit bestaat uit een ZIP bestand dat alle informatie bevat over de specifieke oefening of toets; volgorde van de vragen, afbeeldingen, te behalen punten, etc. Omgevingen met een QTI player kunnen QTI afspelen.

Voor developers

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open