Home
Algemene informatie
Welkom,
Dierenkliniek ARI is een gezelschapsdierenkliniek gevestigd in Houten die beschikt over verschillende moderne technieken voor de zorg van uw huisdier. Wij zijn gespecialiseerd in trauma en revalidatie. Zo bieden wij fysiotherapie en chiropractie aan en is er een CT-scan aanwezig in de praktijk.
Naast onze specialisaties kunt u ook bij ons terecht voor algemene gezondheidscontroles en adviezen.
Aandacht voor jullie
Bij ons staat persoonlijke aandacht voor u en uw dier voorop en doen wij er alles aan het zo prettig en aangenaam mogelijk te maken. Zo leren we het dier goed kennen en kunnen we nog beter het dier behandelen.
Zo min mogelijk stress
Ook willen we dat er zo min mogelijk stress voor eigenaar en patiënt is. Dit is belangrijk voor de behandeling en revalidatie van het dier. Wij mogen onszelf een katvriendelijke kliniek noemen.
- Aparte wachtkamers voor honden en katten. In de kattenwachtkamer is er plaats om de vervoersmand hoog te plaatsen.
- Aparte opname voor honden en katten voor een rustig herstel.
- Apart spreekuur voor katten voor liefhebbers.
- Katten worden op een vriendelijke manier gehanteerd en behandeld.
- Aanwezige deskundigen.
Natuurlijk behandelen we honden, konijnen en knaagdieren ook met zorg en kennis.
Openingstijden (uitzondering van spoed)
Maandag 8:30 – 20:00
Dinsdag 8:30 – 19:00
Woensdag 8:30 – 18:00
Donderdag 8:30 – 19:00
Vrijdag 8:30 – 18:00
Weekend gesloten
De kliniek
Balie
Wij ontvangen u graag aan de balie waar u zich kan melden voor een afspraak of vragen kunt stellen. Ook kunnen er medicijnen en voer worden opgehaald bij de balie. Hier is altijd een paraveterinair aanwezig die u graag helpt.
Wij verschaffen speciale voeding afgestemd op de behoefte van het dier uit onze voorraad. Wanneer wij deze voeding niet in onze voorraad hebben, kunnen wij naar wens deze bestellen voor u.
Achter de balie is er een vitrine zodat u kunt zien wat voor medicijnen er in de kast staan. Ook is dit gemakkelijk te pakken voor de paraveterinair die achter de balie staat. Hier staan de meest gebruikte medicijnen. Alles is netjes georganiseerd zodat er een goed overzicht is van waar de medicijnen staan en wat er bijna op is en besteld moet worden. In de computer wordt de voorraad bijgehouden en zo nodig besteld. Ook staat er aanvullende informatie over het middel.
Onder de vitrine hangt een kastje met allemaal lades. Hier kunnen eventueel wat grote producten in worden gelegd die veel worden gebruikt. Ook hier is alles netjes georganiseerd zodat er een goed overzicht is van wat er nog is en waar alles ligt.
Voerstelling
Apotheek
In de apotheek staan er verschillende stellingen met een voorraad aan medicijnen. Alles staat op een speciale manier waardoor er een goed overzicht van het aanbod.
Achter de balie is er een vitrine zodat je kunt zien wat voor medicijnen er in de kast staan. Ook is dit gemakkelijk te pakken voor de paraveterinair die achter de balie staat. Hier staan de meest gebruikte medicijnen. Alles is netjes georganiseerd zodat er een goed overzicht is van waar de medicijnen staan en wat er bijna op is en besteld moet worden. In de computer wordt de voorraad bijgehouden en zo nodig besteld. Ook staat er aanvullende informatie over het middel.
Onder de vitrine hangt een kastje met allemaal lades. Hier kunnen eventueel wat grote producten in worden gelegd die veel worden gebruikt. Ook hier is alles netjes georganiseerd zodat er een goed overzicht is van wat er nog is en waar alles ligt.
Voor de sfeer is 1 muur geverfd en hangen er wat foto’s van dieren.
Wachtkamer hond
Wij beschikken over twee gescheiden wachtkamers die speciaal zijn afgestemd voor hond en kat. De wachtkamers bevorderen het welzijn en nemen stress af bij de patiënt.
Honden zijn vaak erg gespannen bij hun bezoek. Door angst kan snel agressie ontstaan en dit alles willen we graag voorkomen. In de hondenwachtkamer kunt u zitten op één van onze banken. Is de sfeer erg gespannen tijdens het wachten? Dan kunt u aan de andere kant van de bank zitten met de ruggen naar elkaar toe. De hond hoeft zo geen contact te maken met de ander.
Ook in deze wachtkamer staat een koffieapparaat en een watertap die u kunt gebruiken. Aan de muur hangt er een scherm waarop u de afspraken kunt zien en of er e.v.t. uitloop is. Voor tijdverdrijf zijn er tijdschriften die u kunt lezen.
*konijnen en knaagdieren zijn welkom in de kattenwachtkamer. Dit levert het minste stress op tijdens het wachten.
Inrichting:
- Banken met rugleuning
- Tafeltjes
- Koffieapparaat
- Watertap
- Tijdschriften
- Decoratie (zoals schilderijen)
- Klok
- Raam richting balie
- Vuilnisbak
- Papieren handdoeken (Tork)
- Scherm
Wachtkamer hond
Wachtkamer kat
Wij beschikken over twee gescheiden wachtkamers die speciaal zijn afgestemd voor hond en kat. De wachtkamers bevorderen het welzijn en nemen stress af bij de patiënt. De katten kunnen honden niet horen en zien. Vaak zijn deze dieren extra gespannen bij een bezoek aan de dierenarts. Wanneer u binnen komt kunt u plaats nemen in één van de stoelen. Voor uw kat is er een toestel met verschillende lagen waar de transportbox kan worden neergezet. Katten voelen zich namelijk veiliger wanneer zij zich op een hoge plek bevinden. U kunt gebruik maken van onze koffieapparaat en watertap. Aan de muur hangt er een scherm waarop u de afspraken kunt zien en of er e.v.t. uitloop is. Voor tijdverdrijf zijn er tijdschriften die u kunt lezen.
*konijnen en knaagdieren zijn welkom in de kattenwachtkamer. Dit levert het minste stress op tijdens het wachten.
Inrichting:
- Stoelen
- Tafeltjes
- Koffieapparaat
- Watertap
- Tijdschriften
- Decoratie (zoals schilderijen)
- Toestel voor transportboxen
- Klok
- Raam richting balie
- Vuilnisbak
- Papieren handdoeken (Tork)
- Scherm
Wachtkamer kat
Spreekkamers
Onze kliniek beschikt over twee spreekkamer. In de spreekkamer bespreken en onderzoeken we de situatie van het dier. Bij de jaarlijkse vaccinaties onderzoeken we uitgebreid het dier lichamelijk, want voorkomen is beter dan genezen. Alles noteren we in de computer die aanwezig is in de spreekkamer. Dit doen we om een goed beeld te krijgen van het dier en zien we of we verschillen zien in bijvoorbeeld het gewicht of conditie. Beide spreekkamers zijn voorzien van een professionele tafel die omhoog en naar benden kan. Zo hoeven grote honden niet te springen, maar kunnen ze op een lage tafel opstappen. In de spreekkamer wordt er diagnosen gesteld, onderzoek gedaan, voedingsconsult gegeven, jaarlijkse vaccinaties en controle, chippen, enz.
Inrichting:
- Behandeltafels
- Aanrecht met wasbak
- Weegschaal voor kleine dieren (ook katten)
- Onderzoeksinstrumenten
- Naalden
- Overige instrumenten
- Verband- & hechtmateriaal
- Computer
- Zadelstoel
- Demonstreermodellen
- Decoratie zoals schilderijen
- Cooler (vaccinaties)
- Snoepjes
- afvalbakken (scherp afval)
- Papieren handboekjes (thork)
- Desinfectie tafel
- Scheermachine
Om minder spanning op te roepen bij de eigenaren hebben wij gekozen voor een huiselijke sfeer in onze spreekkamers. De muren zijn grijs van kleur en er hangen schilderijen.
Spreekkamer
Weegschalen
In de dierenkliniek zijn wegenschalen gratis ter beschikking. De hondenweegschaal staat in de grote gang en is dus vrij te gebruiken zonder afspraak. Voor katten, knaagdieren en konijnen zijn er speciale tijden waarin er onder begeleiding gewogen kan worden. De kattenweegschalen staan alleen in de spreekkamers zodat het dier in alle rust kan worden gewogen en niet kan ontsnappen. Voor sommige dieren is het erg belangrijk om het gewicht bij te houden (ondergewicht of overgewicht). Het gewicht moet worden gemeld bij de balie en wordt dan genoteerd. Zo kunnen wij het beste de situatie van het dier bijhouden.
Weegschaal hond
Weegschaal kat
Röntgenkamer
Als dierenkliniek zijn wij gespecialiseerd in trauma & botbreuken. Daarom beschikken wij over moderne technieken.
Om er sneller achter te komen wat er aan de hand is hebben wij ook een röntgenkamer. Zo kunnen we bijvoorbeeld zien of een hond drachtig is en van hoeveel, of er botbreuken zijn of dat er misschien wel voorwerpen in de maag zitten.
In het midden staat een tafel om het desbetreffende dier op te leggen.
Voor alle dierenartsen en paraveterinairen hangen er voldoende loodpakken als bescherming tegen de straling. Er is een schort, handschoenen en een kraag voor de schildklier.
Op het grote beeldscherm komt de gemaakte röntgenfoto te staan zo kan een dierenarts goed kijken wat er mogelijk aan de hand is.
Er staat een apparaat om de foto eventueel aftedrukken.
De muren zijn wit. Zo blijft het hygiënisch en is eventuele vuil goed te zien en te verwijderen. Ook zijn de muren stralingsdicht. Er zijn geen ramen zodat de foto zo het beste gemaakt kan worden.
Röntgenkamer
Echografie
Echografie is een onschuldig onderzoek wat niet schadelijk is voor het dier. Bij een echo wordt er gebruik gemaakt van geluidsgolven.
Het dier moet 12 uur van tevoren niet eten (indien mogelijk) want een volle maag en darmen kunnen de echo bemoeilijken. Op een echo is meer te zien dan alleen mogelijke jonge dieren. Zo worden het hart, de buik, de pezen en zelfs het oog goed in kaart gebracht.
Over het algemeen wordt het onderzoek bij een wakker dier uitgevoerd alleen als het dier erg onrustig is of veel pijn heeft krijgt het een roesje.
Inrichting:
Er is een aanrecht om spullen op te leggen en kastjes. Ook is er natuurlijk het echoapparaat zelf aanwezig en de tafel met een zacht kussen waar de dieren in ligt met zijn of haar rug. Er is een scheermachine aanwezig om het dier van tevoren te scheren zodat de lucht tussen de haren geen slecht beeld geeft op de echo. Er is gel aanwezig om op de buik te smeren. Die zorgt ervoor dat er goed contact is met de transducer van het echoapparaat.
Echokamer
CT-scan
Een CT-scan is een mooie aanvulling op de röntgenfoto’s en echografie. Er wordt een tweedimensionale opname gemaakt van een lichaamsdeel van het dier. Je kunt inzoomen op kleinere delen en zo kan er gedetailleerdere informatie worden verkregen dan bij röntgenfoto’s. Nadat de foto’s zijn gemaakt kunnen er nog reconstructies gemaakt worden in andere richtingen bijvoorbeeld; door de lengte, doorsnede of schuine doorsnede of 3D.
Omdat de patiënt volledig stil moet liggen wordt het geanestheseerd.
Bij een CT-scan komt ook straling vrij daardoor zijn hier ook de muren weer stralingsdicht. Er mag tijdens de scan niemand aanwezig zijn vanwege de straling. Er is een speciaal kamertje met een groot raam waaruit het dier veilig in de gaten wordt gehouden.
De muren zijn wit (hygiëne) en er zijn geen ramen aanwezig voor de beste lichtinval.
Als de beelden er zijn wordt het zorgvuldig beoordeeld door een gespecialiseerde dierenarts (radioloog). Als de uitslag er is wordt die binnen 24 uur doorgegeven aan de eigenaar van het dier.
Vaak worden ook patiënten doorverwezen van andere dierenklinieken. Wij lichten dan binnen 24 uur uw eigen dierenarts is en die zal u weer de uitslag geven.
CT-scan
Operatiekamer & voorbereiding
Operatiekamers
In onze operatiekamers (twee stuks) beschikken wij over verschillende moderne apparaten en technieken zoals laproscopie, endoscopie en laparotomie.
Eén van onze operatiekamers is speciaal ingericht voor gebitsbehandelingen. De andere ok is bedoeld voor overige ingrepen. Onze bedoeling hiermee is dat wij de operatiekamer zo steriel mogelijk houden en risico’s verkleinen.
Apparatuur
Het is heel belangrijk dat alles zo veilig mogelijk verloopt tijdens de ingreep. Daarom maken wij gebruik van gas narcose die we nauwkeurig kunnen toedien. Ook ontwaken de dieren sneller bij het gebruik van gasnarcose. In de ok staat bewakingsapparatuur om onder andere de hartslag en ademhalingsfrequentie in de gaten te houden. Onze anesthesie-assistente houden de dieren nauwkeurig in de gaten tijdens de ingreep. Zo kan de dierenarts zich goed focussen.
Verschillende apparatuur:
- Mogelijkheid om dieren extra zuurstof toe te dienen.
- Verwarmde operatietafel
- Operatielamp
- Bewakingsapparatuur
- Beademingsapparatuur
Kleding
Tijdens de operatie wordt er speciale kleding gedragen door de medewerkers. Standaard wordt er een mondkapje, operatiekleding, haarnetje, steriele schoenen en handschoenen aangetrokken. Van tevoren kleedt iedereen zich om in de sluis waar steriel en vuil worden gescheiden voordat het personeel de operatie betreedt.
Inrichting
De muren in de operatiekamer zijn wit en glad. Zo kan er beter worden schoongemaakt en zijn e.v.t. plekken goed zichtbaar. Er zijn geen gordijnen of luxaflex zodat er geen bacteriën in de stof kunnen hechten.
Verschillende materialen:
- Aanrecht met wasbak
- Operatie-instrumenten
- Infuus + standaard
- Ok-afdekking
- Instrumentkarren
- Instrumenttafel
- Kruk
- Tafel voor tandbehandeling
- Onderlegger voor behandeltafel
- Kasten met steriele instrumenten
- Vuilnisbak (scherpafval)
- Zeepdispenser
- Papieren handdoekjes
- Ontsmettingsmiddelen
Voorbereiding
Als eerste wordt de patiënt lichamelijk onderzocht om te kijken of het dier de narcose aan kan. Bij twijfels wordt er een uitgebreider onderzoek gedaan.
Patiënten worden in de ruimte voorbereid op hun operatie. Ze worden onder narcose gebracht, krijgen infuus en worden geschoren, gewassen en ontsmet. Dit gebeurt zodat de haren en bacteriën niet in de wondt kunnen. De dieren direct geïntubeerd zodat de ademweg vrij blijft. Ook krijgen de dieren oogdruppels. De operatietafel heeft ingebouwde verwarming.
Materialen:
- Scheermachine
- Tube
- Ontsmettingsmiddelen
- Operatietafel
- Naalden
Operatiekamer gebit
Operatiekamer ingreep
Sterilisatieruimte
In deze ruimte worden alle chirurgische instrumenten schoon gemaakt, ontsmet en gesteriliseerd. Alle spullen die behandeld zijn en gesteriliseerd worden in een glazenkast gelegd die aan de andere kant ook te openen is in de operatieruimte. Voor iedere operatiekamer is er één sterilisatieruimte
Inrichting:
- Aanrecht
- Wasbak
- Autoclaaf
- Desinfectie
- Heteluchtsterilisator
- Folielasapparaat
- Sterilisatieverpakkingen en -bakken
Opname hond
De opname is bedoel voor dieren die bijkomen na een ingreep, voor opname of ter observatie/onderzoek. Honden en katten zitten gescheiden in een aparte opname zodat we stress zo veel mogelijk beperken. Wij doen er alles aan om het dier zo prettig mogelijk te laten herstellen.
In de hondenopname zijn er grootte kennels die kunnen worden versteld naar de behoefte en grootte van het dier.
Na de narcose is de lichaamstemperatuur vaak erg onstabiel. Wij hebben verschillende methodes hierbij te helpen. Zo is er vloerverwarming, infraroodlampen en fleecekleedjes om de honden te verwarmen en koelmatjes en airconditioning om ze te laten afkoelen.
Ook zorgen wij voor een zachte ondergrond zodat de honden comfortabel kunnen liggen. Door middel van cameratoezicht houden wij de dieren nauwkeurig in de gaten
Materialen:
- Kennels
- Vloerverwarming
- Kasten
- Infraroodlampen
- Voer- en waterbakken
- Infuusstandaarden
- Infuuspomp
- Opnamekaarten
- Ligkussen
- Fleecekleedjes
- Airconditioning
- Koelmatjes
- Absorberende patiëntonderleggers
- Camera's
Opname hond
Opname kat
De opname is bedoel voor dieren die bijkomen na een ingreep, voor opname of ter observatie/onderzoek. Honden en katten zitten gescheiden in een aparte opname zodat we stress zo veel mogelijk beperken. Wij doen er alles aan om het dier zo prettig mogelijk te laten herstellen.
Voor de katten hebben wij hokjes die versteld kunnen worden. Wanneer de behoefte er is kunnen wij het hokje groter en kleiner maken doormiddel van de tussenwand te schuiven.
Na de narcose is de lichaamstemperatuur vaak erg onstabiel. Wij hebben verschillende methodes hierbij te helpen. Zo is er infraroodlampen en fleecekleedjes om de honden te verwarmen en coldpads en airconditioning om ze te laten afkoelen.
Wij zorgen dat de kat voorzien is van een kleedje waar hij op kan liggen.
De dieren worden goed in de gaten gehouden en met zorg behandeld.
Konijnen en knaagdieren worden ook in deze ruimte opgenomen. De hokjes zijn zo geplaats dat de dieren geen contact met elkaar hoeven te maken. Voor deze kleine dieren zijn de hokjes ook kleiner voor een veiliger gevoel.
Er zijn camera's waarop de dieren goed te zien zijn
Materialen:
- Hokken
- Kleedjes
- Infuusstandaard
- Infuuspomp
- Coldpads
- Infraroodlamp
- Fleecekleedjes
- Airconditioning
- Kattenbak
- Voer- en drinkbakken
- Kasten
- Opnamekaarten
- Absorberende patiëntonderleggers
Opname kat
Warmtelamp
Revalidatiekamer
In ons revalidatieprogramma wordt er specifiek naar uw dier gekeken. U maakt een intakeafspraak waarbij we gaan kijken wat de klachten zijn en welke behandeling hierbij het beste past. Wij passen bijvoorbeeld fysiotherapie, chiropractie, massagetherapie en dryneedling toe in het programma. Wij willen het ook graag ‘’leuk’’ maken voor het dier en verwerken vaak onze therapieën in een spel. Wij geven ook vaak oefeningen mee die u thuis met het dier kan doen. Er zijn verschillende professionals die u graag ontvangen.
Voorbeelden toepassen revalidatietherapie:
- Rug- en/of halsproblemen zonder duidelijke oorzaak
- Hernia en spondylose
- Verlammingsverschijnselen
- Letsels aan spieren, gewrichten, banden of pezen na een blessure of ongeval
- Pees-, slijmbeurs-, en gewrichtsontstekingen
- Revalidatie na botbreuken en operaties
- Gewrichtsafwijkingen
- Artrose en ouderdomsklachten
- Spierziekten
Inrichting:
- Behandeltafel
- Speeltjes
- Snoepjes/koekjes
- Clicker
- Fysiorol
- Grote anti-slip mat
- Bureau
- Computer/laptop
- Instructie modellen/posters
- Zachte mat
- Pionnen
- Wobble board
- Dryneedle naalden
Oefeningen
Massagetherapie
Fysiotherapie
Laboratorium
In het laboratorium worden verschillende onderzoeken gedaan. Wij kunnen de volgende onderzoeken uitvoeren:
- Bloedonderzoek
- Urineonderzoek
- Ontlastingsonderzoek
- Huidonderzoek
- Microscopisch onderzoek
- Schimmelkweek
In het lab is veel licht en de muren en lastjes zijn wit. Zo kun je dingen goed zien en lezen. Ook is het voor de hygiëne. Wanneer er vuil op het wit komt kun je dat meteen zien en schoonmaken zo blijft je lab het schoonst.
In het lab is een lange tafel met alle apparaten om onderzoek uit te voeren. Zo zijn er verschillende bloed en urinetesten. Soms vinden de dierenartsen geen antwoord en kunnen zijn Bloed of urine opsturen naar een gespecialiseerd lab. Zodat de juiste gegevens mee gaan over het dier zijn er. Er zijn zadel krukken aanwezig om op te zitten. Op de tafel staat onder anderen ook een centrifuge en een microscoop.
Ook is er een oogdouche aanwezig, mocht er iets in je oog komen dan kun je je ogen meteen spoelen. Aan de muur hangt vaak een rol met papier om geknoeide dingen schoon te maken. Er is een kraan, wasbak en zeep/desinfectiemiddel aanwezig. Ook is er een speciale prullenbak voor scherpe voorwerpen.
Wanneer een tumor operatief wordt verwijderd, kunnen wij deze opsturen naar een gespecialiseerd lab om het te laten onderzoeken.
Inrichting:
- Voedingsbodems
- Objectglaasjes
- Analyseapparaten
- Microscopen
- Centrifuges
- Urinestrips
- Sneltesten
- Teststroken
- Nierschalen
- Spatels
- Urinebekers
Voeropslag
Wij beschikken over een grote voorraad aan dieetvoeding. Bij medische problemen kunnen wij dieetvoeding voorschrijven om zo de klachten te beperken. Voorbeelden voor aanmerking dieet: overgewicht, blaasgruis, nierproblemen, allergieën en spijsverteringsklachten. Ons assortiment bestaat uit het merk Royal Canin voor honden en katten.
Wanneer wij niet over het gewenste voer beschikken, kunnen wij deze bestellen voor u. Het voer (op naam) kunt u ophalen bij de balie.
U kunt altijd bij ons terecht om gratis uw hond of pup te laten wegen. Wij horen graag van u hoe het op dat moment gaat met het dieetvoeding en zo nodig adviseren wij u.
Voeropslag
Opslag
In de opslag wordt al het textiel uit de opnames gewassen en opgeborgen.
Inrichting:
- Kast
- Wasmachine
- Vaatwasser
- Aanrecht + wasbak
- Handoeken en kleedjes
Plattegrond
Dieren
Honden
De aanschaf van een hond brengt veel zorgen met zich mee. Ieder dier kent een andere behoefte en levensfase. Voor al u vragen en behandeling kunt u terecht bij ons met uw trouwe viervoeter. Aantal voorbeelden van diensten die wij aanbieden:
- Chippen & registratie
- Vaccinaties, gezondheidscontrole en adviezen
- Junior- & seniorprogramma
- Voedingsconsult
- Chirurgie
- Castratie & sterilisatie
- Fysiotherapie & chiropractie
- Spoedeisende hulp
- Enz.
Veelvoorkomende aandoeningen en problemen:
- Patellaluxatie (ontwrichting van knie)
- Heup- en elleboogdysplasie
- Parvo
- Artrose
- Kennelhoest
- Gebitsproblemen
- Vergiftiging
Katten
De kat is een geliefd huisdier en ook veel gehouden. Ook deze dieren verdienen de beste zorg en veel liefde. Onze praktijk is een Cat Friendly Practice. Dit wil zeggen dat wij speciale aanpassingen hebben getroffen voor de kat. Dit zorgt voor minder stress bij het dier waardoor de kat makkelijker onderzocht kan worden en beter kan verstellen. Zo hebben wij een aparte wachtkamer en opname voor katten waardoor ze contact met honden vermijden. Als u interesse heeft, hebben wij aparte spreekuren voor katten. Dit kan handig zijn als uw kat erg angstig is tijdens het bezoek aan de dierenarts.Ook zijn ver verschillende specialisten aanwezig met gerichte kennis. Aantal voorbeelden van diensten die wij aanbieden:
- Chippen & registratie
- Vaccinaties, gezondheidscontrole en adviezen
- Junior- & seniorprogramma
- Voedingsconsult
- Chirurgie
- Castratie & sterilisatie
- Fysiotherapie & chiropractie
- Spoedeisende hulp
- Enz.
Veelvoorkomende aandoeningen en problemen:
- Patellaluxatie (ontwrichting van knie)
- Polycystic kidney disease (PKD)
- Oorontsteking
- Blaasontsteking
- Blaasgruis
- Niesziekte
- Hypertrofische cardiomyopathie (HCM)
Konijnen & knaagdieren
Konijnen
Het konijn is een zeer geliefd huisdier in Nederland. Het gebit en de voeding zijn belangrijke zaken bij het konijn. U bent bij ons aan het juiste adres voor een goed advies en deskundige behandelingen. U kunt bij ons terecht met uw konijn voor:
- Spreekuur
- Voedingsadvies
- Operaties
- Gebitsbehandelingen
- Vaccinaties
Veelvoorkomende problemen:
- Geen of slechte eetlust
- Diarree
- Gebitsproblemen
- Jeuk
Knaagdieren
Als we aan een dierenarts denken, denken we vaak alleen aan honden en katten, maar we moeten onze kleine harige vriendjes ook niet vergeten. Met al u knaagdieren kunt u terecht in onze kliniek. Vooral het gebit en de voeding zijn belangrijke zaken voor de dieren. U kunt bij ons terecht met uw knaagdier voor:
- Spreekuur
- Voedingsadvies
- Operaties
- Gebitsbehandelingen
- Vaccinaties
Veelvoorkomende problemen:
- Geen of slechte eetlust
- Diarree
- Gebitsproblemen
- Jeuk
- Winterslaap van de hamster
Behandelingen
Behandelingen
- Fysiotherapie & chiropractie
- Radiologie & echografie
- Orthopedie
- Revalidatieprogramma
- Tandheelkunde
- Chirurgie
- Castratie & sterilisatie
- Laparoscopie
- Spoedeisende hulp
- Opname & verpleging
- Vaccinaties, gezondheidscontrole en adviezen
- Chippen & registratie
- Junior- & seniorprogramma
- Euthanasie
- Laboratoriumonderzoek
Ons team
Dierenartsen:
- Dierenarts (kattengedrag deskundige)
- Dierenarts (fysiotherapeut)
- Dierenarts
- Dierenarts
Paraveterinairen:
- Paraveterinair Indy
- Paraveterinair Anouk
- Paraveterinair Rebecca
- Paraveterinair
Paraveterinair Indy
Paraveterinair Indy
Mijn naam is Indy de Vos, in 2022 heb ik mijn diploma behaald voor paraveterinair op het Wellant College. Vanaf jongs af aan ben ik al helemaal gek van dieren. Vroeger maakte ik mijn eigen dieren boeken met daarin informatie en tekeningen. Sinds 2023 werk als fulltime paraveterinair bij dierenkliniek ARI. Ik geniet elke dag van mijn werk tussen de mensen en de dieren. Geen dag is hetzelfde en elke dag is daardoor weer bijzonder. Naast mijn werk verdiep ik mij graag in het gedrag van dieren. Ik woon samen met mijn vriend en mijn kat Boedha.
Paraveterinair Rebecca
Paraveterinair Rebecca
Ik ben Rebecca, paraveterinair bij dierenkliniek ARI. Ik heb gestudeerd aan het Wellant college, waar ik in 2022 mijn diploma Paraveterinair heb kunnen behalen. Sinds eind 2023 werk ik fulltime bij dierenkliniek ARI. Buiten het werken met dieren rij ik paard. Zelf heb ik twee paarden en een pony thuis staan. Hun namen zijn H’etre, Wozco en Dora. Ook heb ik twee honden, een Boerenfox x Toyfox x Jackrussel genaamd Lucky en een Rottweiler genaamd Guus.
Paraveterinair Anouk
Paraveterinair Anouk
Mijn naam is Anouk van Arkel, ik ben 25 jaar oud. Ik werk nu 5 jaar in deze dierenkliniek. Daarvoor heb ik 4 jaar de opleiding paraveterinair in Houten gevolgd. Ik heb zelf drie cavia´s, een konijn, een hond en een paard. Ik woon in Ophemert. Op mijn vrije dag ga ik het liefst even met de hond naar het bos of ga ik met mijn paard Iefke naar buiten. Het leukste aan mijn werk vind ik als de dieren weer met hun baasjes mee naar huis mogen.
Spoed
Voor spoed kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag terecht in onze kliniek. Dus ook in de avonden, nachten en weekenden. Er is altijd een deskundige/specialist aanwezig.
Met een spoedgeval belt u het nummer 06 - 123456789
Zo kunnen wij ons voorbereiden en u ondertussen adviezen geven.
Ons adres:
Randhoeve 2b
1234 WE Houten
Vergiftiging
Bij vergiftiging indien mogelijk de verpakking of oorzaak van de vergiftiging meenemen
Service & contact
Adres:
Randhoeve 2b
1234 WE Houten
Tel:
0366 - 123456
Bij spoed:
06 - 123456789
E-mail:
info@dierenkliniekari.nl
Openingstijden (uitzondering van spoed)
Maandag 8:30 – 20:00
Dinsdag 8:30 – 19:00
Woensdag 8:30 – 18:00
Donderdag 8:30 – 19:00
Vrijdag 8:30 – 18:00
Weekend gesloten