2016 OA - P09 BO Didactische vaardigheden 2

2016 OA - P09 BO Didactische vaardigheden 2

Introductie

Behalve lessen taal, techniek, wereldoriëntatie, rekenen of natuur worden er in het onderwijs nog andere activiteiten gedaan. Je kunt denken aan creatieve werkvormen, gym en dramalessen of lessen sociale vaardigheden. Deze lessen zijn belangrijk voor de totale ontwikkeling van kinderen.

Bewegen is meer dan alleen gymlessen; het is gezond, ontwikkelt de motoriek, coördinatie en gedragsregulatie. Ook is het belangrijk dat kinderen zich kunnen ontspannen.

Kennisoverdracht over kunst en cultuur is een belangrijke taak van het onderwijs. Hierbij horen kunstuitingen van onze eigen cultuur zoals beeldende vorming, muziek, drama, dans, en  cultureel erfgoed. Ook is er aandacht voor nieuwere kunstvormen. Je gaat je verdiepen in bewegen, kunst en cultuur en bereidt lessen voor die in de klas worden uitgevoerd.

 

Een goede beheersing van studievaardigheden is essentieel. Niet alle leerlingen zijn even goed in het verwerken van informatie. Soms is er iets aan de hand en heeft een leerling moeite met zijn executieve functies. Bij studievaardigheden gaat het om vaardigheden die nodig zijn bij het leren zoals het verzamelen en lezen van informatie het onderscheiden van hoofd- en bijzaken, aantekeningen maken, onderstrepen, samenvatten en presenteren. Het is belangrijk om hier kennis van te hebben zodat je de leerlingen kunt ondersteunen.

 

Als onderwijsassistent heb je een rol in de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Je bent je bewust van de ontwikkelingsstappen die kinderen zetten en je kijkt of je aan kunt sluiten bij het niveau waar het kind zit. Een kind kan de school succesvol doorlopen als het kan opkomen voor zichzelf en rekening kan houden met de ander. 

Colofon

Het arrangement 2016 OA - P09 BO Didactische vaardigheden 2 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Pedagogisch werk Onderwijs assistent Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2018-09-12 11:25:30
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Onderwijs assistent, Pedagogisch werk. (2017).

2016 - OA P07 BO Voor- en Vroegschoolse Educatie

https://maken.wikiwijs.nl/103977/2016___OA_P07_BO_Voor__en_Vroegschoolse_Educatie

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open