Thema: Kijken naar kenmerken - hv123

Thema: Kijken naar kenmerken - hv123

Thema: Kijken naar kenmerken

Kijk om je heen
Hoe goed kijk jij om je heen? Kan je de voorwerpen die je dagelijks ziet of gebruikt nauwkeurig beschrijven? Kun je uit je hoofd je fiets tekenen?
Er is zoveel te zien, maar we kijken meestal niet zo nauwkeurig. Gebeurtenissen vallen meer op dan voorwerpen, planten of dieren. Die zijn er gewoon.

In dit thema bekijk je de wereld om je heen (nog) beter dan je al doet. Je gaat op zoek naar kenmerken. Waaraan herken je een mos, een zonnebloem, een vleermuis of een olifant?

Je leest er meer over in het blok Natuur om je heen.

Kenmerken van stoffen
Ook stoffen hebben kenmerken. Olie is vloeibaar, ijs is vast en zuurstof is een gas.
Er zijn voorwerpen die zinken, andere zweven en weer andere drijven.

Je leert er meer over in het blok Stoffen om je heen.

Colofon

Het arrangement Thema: Kijken naar kenmerken - hv123 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
VO-content
Laatst gewijzigd
2022-10-11 11:12:09
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Deze opdracht hoort bij het thema 'Kijken naar kenmerken', en is onderdeel van de arrangeerbare leerlijn van de Stercollecties voor Mens en Natuur voor kgt- hv12. In dit thema leer je om de wereld om je heen nog beter te bekijken dan je al doet. Het thema is opgedeeld in twee blokken. In het blok 'Natuur om je heen' leer je meer over kenmerken van de natuur. Waaraan herken je mos, een vleermuis of een olifant? Je leert hoe biologen miljoenen soorten organismen ordenen. Ook stoffen hebben kenmerken en daar zul je meer over leren in het tweede blok 'Kenmerken van stoffen'. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vorm die een stof aanneemt en welk gedrag een stof vertoont.
Leerniveau
VWO 2; HAVO 1; VWO 1; HAVO 3; VWO 3; HAVO 2;
Leerinhoud en doelen
Biologische eenheid; Materie; Biologie; Mens en natuur; Scheikunde; Systeemdenken (scheikunde); Zuivere stoffen en mengsels; Stoffen aantonen;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
16 uur en 0 minuten
Trefwoorden
arrangeerbaar, biologie, kgt-hv12, kijken naar kenmerken, mens en natuur, ordenen, organismen, stercollectie, stofeigenschappen, stoffen
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open