Verborgen water

Verborgen water

Introductie

Voor producten die jij dagelijk gebruikt is veel water nodig. Vooral voor de productie van voedsel wordt veel water gebruikt. Bij heel veel voedingsmiddelen ben je niet bewust hoeveel water het kost om te maken. Dit is verborgen water, water wat nodig is om een voedingsmiddel te maken maar wat je niet terugziet in het product. In Nederland hebben we gelukkig veel water beschikbaar dus is het geen probleem dat voedsel veel water nodig heeft, maar er zijn veel landen waarbij dit wel voor problemen zorgt. Verborgen water zie je niet en juist dat zorgt voor een probleem. 

Het vraagstuk waar jij mee bezig gaat is: Wat zijn de verborgen waterstromen op aarde en welke verborgen waterstromen zorgen waar voor problemen?

Bij de verborgen waterstromen kijk je vooral naar wat jij eet en drinkt.

Deze webquest bestaat uit een aantal vragen die te beantwoorden zijn met behulp van de bronnen. Bronnen kunnen afbeeldingen, filmpjes en artikelen zijn. Een deel van de informatie zal gegeven worden op deze website, andere informatie moet je zelf opzoeken op het internet of in de atlas. Deze webquest is gemaakt voor leerlingen die in havo/vwo 2e of 3e klas zitten.

De vragen in deze webquest staan in een aantal vragenlijsten. Maak de vragen en kijk ook elke keer naar de feedback op je antwoorden. Het doel van deze webquest is dat je met behulp van bronnen een probleem duidelijk kunt krijgen, hiervoor oplossingen kunt aandragen en je kunt kijken hoe jij andere keuzes in je leven kunt maken zodat we in de wereld minder last van dit probleem hebben. Een deel van de bronnen zijn in het Engels. Zoek woorden die je niet snapt op via Google Translate of vraag het na bij je docent.

Voor deze webquest heb je anderhalf tot twee lesuren de tijd (2x50 min). Door middel van cookies en je browsergeschiedenis worden je resultaten tussendoor opgeslagen. Zorg ervoor dat je niet tussentijds je cookies of browsergeschiedenis verwijderd.

Voor deze webquest heb je het volgende nodig:

  • Computer, laptop of iPad (deze webquest werkt het beste op een persoonlijke iPad).
  • Grote Bosatlas 55e editie.

Colofon

Het arrangement Verborgen water is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Lucas Lonsain Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2017-11-30 19:16:32
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Leerniveau
HAVO 2;
Leerinhoud en doelen
Waterproblematiek; Water; Aardrijkskunde; Watervraagstukken op verschillende ruimtelijke schalen;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open