Opzet Wikiwijs leeslogboek

Opzet Wikiwijs leeslogboek

Algemeen

Instructie

Hoe moet je leeslogboek eruit zien?

Je leest in havo 4 in totaal zes boeken. Bij elk boek moet je je leeslogboek updaten. Maak de opdracht in Wikiwijs en niet via een bestand als bijlage!

 

Bij elk gelezen boek moet er een reflectie terug te vinden zijn in je leeslogboek. Hiervoor moet je de volgende stappen doorlopen:

1. Zorg er eerst voor dat je een eigen Wikiwijspagina aanmaakt. De instructie die je stap voor stap uitlegt hoe dit moet, vind je in de studiewijzer.
2. De gemaakte opdrachten moeten direct zichtbaar zijn. Dat betekent dat je de teksten typt in Wikiwijs of kopieert vaunit Word. Je mag geen Worddocument toevoegen als bijlage!
3. Geef op het tabblad  'boekenoverzicht' een volledig overzicht van de gelezen boeken. Zo kun je in één oogopslag zien welke boeken je gelezen hebt. Noteer van elk boek: de titel, de auteur, het niveau van het boek en het aantal sterren dat je het boek zou geven. Hierbij geldt dat 5 sterren maximaal is. Houd dit overzicht up-to-date!
2. Voor elk boek gebruik je vervolgens een tabblad waar je een verwerkingsopdracht maakt bij het gelezen boek. De opdrachten waar je uit kunt kiezen, vind je bij het tabblad 'opdrachten'. Je mag hierbij natuurlijk werken met afbeeldingen als je wilt!
3. Aan het begin en aan het einde van het schooljaar ontvang je van je docent nog overige opdrachten die je bij het tabblad 'overige opdrachten' moet uitvoeren.


Word je beoordeeld?
Je docent zal aangeven wanneer zij de leeslogboeken gaat bekijken. Als je ervoor zorgt dat je op dit moment 'helemaal bij bent' met updaten, kan je docent je feedback geven. Je krijgt geen tussentijdse beoordeling. Pas aan het einde van havo 5, net voor je mondeling literatuur, zal je van je docent een eindscore krijgen voor je leeslogboek. Hierbij wordt gelet op volledigheid, kwaliteit en ontwikkeling.

 

Verwerkingsopdrachten

In je leeslogboek is het van belang dat je bij elk gelezen boek vooral aangeeft wat je ervan vond en waarom. Je kunt hierbij kiezen uit een aantal vaste opdrachten of je maakt een eigen verslag waarin de voor jou belangrijkste informatie is opgenomen.

Neem bij elk boek sowieso op: titel - auteur
Op deze manier is het voor jouzelf en voor je docent direct duidelijk over welk boek het verslag gaat.

 

Kies voor een eigen verslag, of kies één van de volgende opdrachten om op te nemen in je leeslogboek:

Recensieopdracht

Schrijf een recensie waarin je elementen uit de samenvatting, de analyse, de schrijversinformatie en je eigen mening combineert. Let hierbij op het volgende:
- Je schrijft de recensie voor iemand die het boek niet gelezen heeft. Laat de lezer van de recensie dus eerst kennismaken met het boek. Vertel kort waar het over gaat / neem een stukje uit het boek letterlijk over. Maak de lezer nieuwsgierig naar het verhaal
- Vertel in de kern meer over de analyse en de schrijver. Combineer deze informatie met je eigen mening. Leg dus steeds uit wat jij ergens van vindt.
- In het slot geef je je eindoordeel. Je vertelt wat je uiteindelijk ‘over-all’ van het boek vond. Je geeft een tip aan mogelijke lezers of reageert op de verwachting die je had voordat je ging lezen. 
- Je recensie krijgt een passende en pakkende titel. Dat kan een quote zijn uit het boek, het mag al iets zeggen over je eindoordeel. Als het maar origineel is en de aandacht trekt.
- Markeer in je recensie de zinnen / zinsdelen waarin je je eigen mening verwoordt.

 

Opdracht van Lezen voor de Lijst

Maak de opdrachten die op de site www.lezenvoordelijst.nl horen bij jouw boek. Als er bij jouw boek opdrachten horen op verschillende niveaus, kies dan de opdracht die het beste bij jou past. Neem bij de uitwerking van de opdracht telkens de opdracht over en het bijbehorende antwoord. Geef tot slot kort aan waarom je voor deze opdracht gekozen hebt.

 

Juryrapport

Je doet alsof het boek dat je hebt gelezen is ingezonden voor een landelijke boekenwedstrijd. Bij deze wedstrijd ben je als jurylid op zoek naar het beste Nederlandstalige boek. Om dit beste boek te kunnen kiezen, moet je eerst bepalen aan welke eisen het moet voldoen. 2 eisen zijn al bekend, namelijk: - het boek moet een verrassend einde hebben EN - de titel moet perfect de strekking van het verhaal weergeven.
Wat ga jij als jurylid op papier zetten:
- Je vult de gegeven eisen aan met 3 eigen eisen waarvan jij vindt dat het beste boek daaraan moet voldoen. Geef ook een korte motivatie / verantwoording bij elke eis: waarom vind je deze eis belangrijk?
- Uiteindelijk heb je een lijst van 5 eisen verzameld die je nu moet gaan koppelen aan het gelezen boek. Dit doe je door bij elke eis een omschrijving te geven van jouw boek. Dus bijvoorbeeld: heeft het boek een verrassend einde? Waarom wel of waarom niet? De antwoorden hoeven niet altijd positief te zijn.
- De laatste stap is bepalen of jouw boek het beste Nederlandstalige boek is. Dit doe je door een conclusie te schrijven bij de 5 eisen. Je geeft een korte samenvatting van jouw bevindingen en komt tot een eindoordeel. Dit eindoordeel hoeft niet altijd positief te zijn!

 

Brief van de uitgever

Bij deze opdracht kruip je in de huid van de uitgever. Je doet je alsof het boek dat je gelezen hebt, nog niet is uitgegeven.
Stel je voor: je werkt bij een uitgeverij. De schrijver van jouw boek komt binnen met zijn verhaal en vraagt of jij het werk wilt uitgeven. Je bent best enthousiast, maar je ziet nog wel ruimte voor verbeteringen. Je besluit om jouw reactie op papier te zetten en naar de schrijver te sturen.
De opdracht:
- Schrijf een brief aan de schrijver. Je begint natuurlijk met een korte inleiding.
- Vervolgens geef je jouw persoonlijke oordeel over het boek. Het is jouw oordeel, dat betekent dat het zowel positief als negatief kan zijn.
- Daarna ga je aangeven waarom je op dit moment het boek nog niet wilt uitgeven. Je geeft 3 elementen waarvan je vindt dat deze aangepast moeten worden en waarom. Denk bij elementen aan de theorie van verhaalanlyse.
- Als je hebt aangegeven wat je aangepast wilt hebben en waarom, ga je de schrijver advies geven in hoe hij/zij het moet aanpassen. Je hebt hier als uitgever natuurlijk een visie in. Dus: wat zou de schrijver moeten doen om ervoor te zorgen dat je het boek wel uitgeeft.
- Je rondt de brief netjes af.

 

Brief aan de uitgeverij

Stel je voor: het werk dat je gelezen hebt, heb je zelf geschreven. Je blijkt over bijzonder schrijftalent te beschikken. Het verhaal is nog niet gepubliceerd, maar je wilt graag dat een uitgeverij het uit gaat geven. Je besluit een uitgeverij te schrijven om je verhaal te promoten!
- Je schrijft een brief aan een uitgeverij. Ga eerst eens op zoek naar bestaande uitgeverijen en kies een geschikte uit voor jouw boek.
- Je introduceert jezelf als schrijver en je vertet kort waarom je deze brief schrijft.
- In de kern introduceer je het verhaal. Je geeft informatie over de titel, het thema, het plot en het perspectief.
- Je legt uit voor welk publiek jouw boek geschikt is. Koppel dit aan de niveaus van Lezen voor de Lijst en leg uit waarom dit het geschikte publiek is.
- Rond je brief netjes af.

Boeken

Boekenoverzicht

Boek 1 info:

Titel: Het Gym

Schrijver: Amatmoekrim, Karin

Niveau: 2

Sterren: ik geef het boek 3 sterren

Boek 2 info:

Titel: het Bittere Kruid

Schrijver: Marga Minco

Niveau: 3

Sterren ik geef het boek 3 sterren

Boek 3 info:

Titel: alles wat er was

Schrijver: Hanna Bervoets

Niveau: 4

Sterren: ik geef het boek 3 sterren

Boek 4:

titel: de Tweeling

schijver: Tessa van Loo

Niveau: 3

Sterren: ik geef het boek 3 sterren

Boek 5:

Titel: Het Goude Ei

Schrijver: Tim Krabbé

Niveau: 3

Sterren: ik geef het boek 3 sterren

Boek 6:

Titel: De Wedunaar

Schrijver: Kluun

Niveau: 1

Sterren: Ik geef het boek 2 sterren

Boek 1 - havo 4

 

Eliza Meijer

Sterappel 3

5401LV Uden

 

12-10-17, Uden

 

Uitgeverij Prometheus B.V.

Herengracht 48

1015 BN Amsterdam

 

Betreft: het Gym

 

Geachte Heer/Mevrouw,

 

Mijn naam is Eliza Meijer. Ik ben 17 jaar en een beginnende schrijver. Nu heb ik mijn eerste boek geschreven en zoek ik een uitgeverij. Daarom schrijf ik deze brief. Ik zou namelijk willen vragen of uw mijn boek zou willen uitgeven.

 

De titel van mijn boek is het gym, de thema van het verhaal is cultuurverschillen. Dat komt duidelijk terug in het verhaal. Het perspectief van het verhaal gaat zo: Er is een Meisje met de naam Sandra. Ze gaat als enigste uit haar wijk naar het gymnasium. Ze is Surinaams en als enigste buitenlander op een school vol rijke Nederlanders val je wel op. Sandra is een personale (zij-verteller) verteller die in de o.v.t. vertelt. Het plot van het verhaal zijn de avonturen die Sandra meemaakt op haar school en in de wijk.

 

Mijn boek is geschikt voor jong volwassenen. Dit komt omdat zij het boek snappen. Het is wel een literatuur boek, niveau 2. Het is een perfect boek voor mensen van HAVO 4, 5 die een boek moeten lezen. Zij zijn de doelgroep waarvoor ik mijn boek hebben geschreven.

 

Ik hoop snel een reactie terug te verwachten en dat jullie mijn boek willen lezen.

 

Vriendelijke groet,

 

 

 

Eliza Meijer

Boek 2 - havo 4

Opdracht 2 boek

A

  1. Noteer een situatie uit je eigen leven waarin je een heel lastige keuze hebt moeten maken. Ik ben zelf 17 jaar oud en heb nooit echt lastige keuzes gemaakt volgens mij, maar ik heb toch wel een paar moeilijke dilemma’s gehad meestal ging dat over of ik thuis zou blijven of dat ik weg ging naar vriendinnen.
  2. Lees bron 1. Was er in jouw geval sprake van een dilemma? Dat heb ik al een beetje uitgelegd hier boven ik heb wel eens gehad dat mijn moeder liever had dat ik thuis bleef omdat het niet zo lekker ging thuis, maar ik wilde graag naar vriendinnen en dan moet ik de keuze maken.
  3. Kreeg je een schuldgevoel door de keuze die je maakte? Ja want als ik thuis bleef kreeg ik allemaal foto’s hoe leuk mijn vrienden het hadden en zat ik thuis mijn moeder te troosten en had zelf een rot avond, maar als ik weg ging en mijn moeder verdrietig achterliet had ik ook weer een schuld gevoel omdat zij thuis verdrietig was en ik lol had.

B

  1. Herlees de hoofdstukken 'De mannen' en 'Het bittere kruid'. Van welk dilemma is er sprake in de keuze die de hoofdpersoon heeft gemaakt? Het dilemma waar ze voor stond was bij haar ouders blijven en opgepakt worden of wegvluchten.
  2. Wat is de inhoud van het schuldgevoel van de hoofdpersoon? de eerste dagen verweet ze zichzelf dat ze haar ouders in de steek had gelaten. ze vond het beter geweest als ze bij hen was gebleven.
  3. Met welke argumenten probeert Dave haar te steunen? Hij zegt dat ze het goed heeft gedaan en dat ze niet anders had kunnen doen. En dat ze het zullen begrijpen.
  4. Geef je oordeel over haar keuze en Daves reactie.  Ik snap heel goed waarom ze het gekozen heeft ze moest namelijk eerst even aan zichzelf denken. Maar ik snap haar gevoel ook heel goed en ik vind dat Dave goed reageert want je kan moeilijk zeggen dat het klopt hoe ze het heeft gedaan.
  5. Kijk nu naar bron 2, het aangegeven gedeelte. Wat is Minco's eigen standpunt over schuld en verantwoordelijkheid? Ze heeft het in het boek makkelijker beschreven dan dat het is. Ze is achter het tuinpoortje gestaan maar waarom wist ze niet. Dit komt ook niet heel duidelijk terug in het filmpje.
  6. Is je oordeel over de keuze van de hoofdpersoon (in hoofdstuk 'De mannen') veranderd? Licht dit toe. Ja het is veranderd in het echt is het vee heftiger want haar ouders zaten achter de schutting maar zei was weggelopen maar is later terug gegaan en toen nog een keer weggelopen via het tuinpoortje.

C

  1. Is je oordeel over je eigen lastige keuze (zie je antwoorden bij A1-3) veranderd? Licht dit toe. Ik heb niet zo erge heftige keuze zoals zij. Dus mijn keuze is niet perse veranderd want dat voel ik nog steeds.

Welke 'levensles' zou je kunnen trekken uit Het bittere kruid, op grond van wat je nu gezien en gelezen hebt? Een levensles die ik geleerd heb bij het lezen van dit boek is dat je altijd achter je keuzes moet staan. Ook als het misschien niet de beste keuze is. Het meisje van het bittere kruid heeft misschien niet altijd de beste keuzes gemaakt maar het heeft haar wel gemaakt tot hoe ze is en ze heeft het ook overleefd.

Boek 3 - havo 4

Eliza Meijer

Sterappel 3

5401LV Uden

 

18-1-18, Uden

 

Uitgeverij atlas contact B.V.

Prinsengracht 911-915

1017 HJ Amsterdam

 

Betreft: Alles wat er was

 

Geachte Heer/Mevrouw,

Ik ben Eliza Meijer en ik ben 17 jaar oud. Ik ben beginnend schrijfster en heb een boek geschreven. Ik heb gezien wat voor boeken uitgeeft en ik denk dat dit boek goed bij uw uitgeverij past. Daarom schrijf ik deze brief.

Mijn boek is een roman, de titel van het boek is: Alles wat er was. Het boek telt 283 blz. en de hoofdstukken slaan op de dagen dat de personage vast zit. In de roman is sprake van een oude situatie en een nieuwe situatie. Met als scheiding de knal. In de nieuwe situatie krijgen de personages nieuwe normen en waarde en dit is gelijk de titelverklaring want, doordat de personages veranderen in een soort van dieren omdat ze moeten overleven gaat de ik persoon Merel steeds meer kijken naar hoe het eerst was. In het boek is er een ik-personage genaamd Merel. Zij komt door een knal met anderen personen in een school opgesloten terecht. Het is een boek dat niet op chronologische volgorden loopt, je ziet namelijk verschillende dagen door elkaar lopen. Het thema is Eenzaamheid en Isolement. Dit gebeurt niet alleen doordat ze uitgesloten worden van heel de wereld, maar ook omdat de personages zelf elkaar gaan buitensluiten. Zo wordt Kaylem eigenlijk van het begin al buitengesloten: hij is immers een vluchteling van buitenlandse komaf.

Het boek is een niveau 4 boek. Het is een boek voor volwassenen, ik denk namelijk zelf dat het namelijk soms moeilijk te bergrijpen is voor jong volwassenen voor bijvoorbeeld een middelbare school. Soms is de zin moeilijk te bergrijpen. Ze kunnen het wel lezen maar, het is vooral bedoeld voor volwassenen.

 

Ik hoop snel een reactie terug te verwachten en dat uw mijn boek wil lezen.

 

Vriendelijke groet,

 

 

 

Eliza Meijer

 

Boek 4 - havo 4

Geachte mevrouw de Loo,

Wij hebben uw boek van de tweeling ontvangen. Wij zijn erg positief over het boek. Het boek wat wij gelezen hebben past helemaal in het soort boeken wat wij uitgeven. Het is een boek die gaat over de tweede wereldoorlog. Wij vinden dit soort boeken erg interessant omdat dit een grootte groep aantrekt. Ook vinden wij het fijn dat het een boek op niveau is en een roman. Toch zijn er een paar dingen die wij graag willen veranderen aan het boek.

Ten eerste is het een beetje een langdradig boek. Dit kan in sommigen gevallen goed zijn. Maar wij vonden dat sommigen stukjes misschien een beetje gedetailleerd waren. Bijvoorbeeld de ontmoeting tussen de 2 zussen. Het was helemaal in detail vertelt terwijl wij als lezer liever dingen wilde lezen waarom de zuster uit elkaar gegroeid waren en hoe. Ook het einde de dood van Anna vonden wij iets te langdradig.

Ook is het misschien leuk om het wat interessanter te maken voor de iets jongeren lezer. Dit bijvoorbeeld met structuur die uw soms gebruikt. Dit is voor sommigen mensen moeilijker te bergrijpen. Ik heb bijvoorbeeld zelf een stageren op kantoor zitten van een middelbare school. Ik liet haar het boek lezen en ze vertelde mij  er soms niet helemaal er iets van te snappen. Sommigen leerlingen op de havo willen ook graag een boek lezen uit de tweede wereld oorlog en dit gaat voor hun dan erg moeilijk.

Wij hadden ook verwacht op een iets beter einde. Opzicht was het een onverwacht einde dit. Hier kom mijn complimenten voor maar het is voor veel mensen leuk dat de zuster samen gaan wonen en juist de laatste paar jaren die ze hebben samen doorbrengen.

Ik hoop dat uw onze tips serieus opneemt en dat uw deze aanpast. Als dit lukt willen wij met alle liefde uw boek uitgeven. Zolang uw dit niet doet geven wij het ook nog niet uit. Uw hoeft onze tips niet letterlijk over te nemen want we laten de inspiratie bij uw.

We hopen snel iets van u te horen

 

Met vriendelijke groet

 

Eliza Meijer

Uitgever Podium

Boek 5 - havo 4

Eliza Meijer

Sterappel 3

5401LV Uden

 

18-1-18, Uden

 

Uitgeverij atlas contact B.V.

Prinsengracht 911-915

1017 HJ Amsterdam

 

Betreft: Het Gouden Ei

 

Geachte Heer/Mevrouw,

Ik ben Eliza Meijer. Ik ben beginnend schrijfster en heb een boek geschreven. Ik heb gezien wat voor boeken uitgeeft en ik denk dat dit boek goed bij uw uitgeverij past. Daarom schrijf ik deze brief. Het boek dat ik gescherven hebt , heb ik het Gouden Ei genoemt.

Het boek gaat over Rex Hofman. Het boek begint dat hij samen met Saskia. Ze zijn onderweg naar het vakantiehuisje waar ze elk jaar heen gaan. De reis begint met wat gekibbel. Uiteindelijk na een kleine discussie stoppen ze bij een tankstation. Op dit tankstation word Saskia ontvoerd. Dit is het plot van het verhaal. Dat Saskia ontvoerd word. Je ziet het verhaal van meerderen kanten. De kant van waar het allemaal begon. Maar het hoofdstuk daarna gaat ineens over wat er daarna gebeurt. Je moet het wel even doorlezen om het te snappen. Het boek laat ook de kant en het plan zien van de gene die haar ontvoerd heeft.

Het boek is een niveau 3 boek. Het is een boek voor volwassenen, ik denk namelijk zelf dat het namelijk soms moeilijk te bergrijpen is voor jong volwassenen voor bijvoorbeeld een middelbare school. Soms is de zin moeilijk te bergrijpen. Ze kunnen het wel lezen maar, het is vooral bedoeld voor volwassenen.

 

Ik hoop snel een reactie terug te verwachten en dat uw mijn boek wil lezen.

 

Vriendelijke groet,

 

 

 

Eliza Meijer

Boek 6 - havo 4

Geachte heer Kluun,

Wij hebben uw boek ontvangen en gelezen. Ik ben niet de enigste die het boek gelezen heeft. Ik heb meerderen mensen het laten lezen om tips te vragen en kijken of wij uw boek willen uitbrengen. Ik heb de feetback net terug gekregen en wij hebben er een positief gevoel bij. Toch hebben wij een paar tips dat wij denken dat het boek nog meer gaat verbeteren.

Wij vinden het boek uitermate geschikt voor scholieren, maar misschien is het beter dat er iets meer uitdaging in komt met de schrijfstijl die uw gebruikt. Het zijn kleine hoofdstukken waardoor sommigen stukken niet helemaal duidelijk zijn voor sommigen mensen.  Dan maak je het boek niet alleen geschikt voor scholieren maar ook voor volwassene erg geschikt maken.

Wij dachten ook omdat het een ultiem boek is voor scholieren, dat het drugs gebruik in het boek iets minder mag. Wij willen onze jeugd namelijk niet stimuleren om na het lezen van jou boek zelf dit te gebruiken en hierdoor meer verslaafde komen. Jongeren zijn namelijk veel meer invloedbader dan volwassenen

Als laatste tip hadden wij gehoopt op een wat droever einde. Bij het eerst boek dat uw schreef was het iets dramatischer dan dat wij nu kregen. Dit was ook leuk voor een keer. Maar dat maakte uw vorige boek voor ons wel beter.

Hopelijk doet uw iets met onze tips, dan willen wij het boek graag uitgeven.

Met vriendelijke groet

 

Eliza Meijer

Geachte heer Kluun,

Wij hebben uw boek ontvangen en gelezen. Ik ben niet de enigste die het boek gelezen heeft. Ik heb meerderen mensen het laten lezen om tips te vragen en kijken of wij uw boek willen uitbrengen. Ik heb de feetback net terug gekregen en wij hebben er een positief gevoel bij. Toch hebben wij een paar tips dat wij denken dat het boek nog meer gaat verbeteren.

Wij vinden het boek uitermate geschikt voor scholieren, maar misschien is het beter dat er iets meer uitdaging in komt met de schrijfstijl die uw gebruikt. Het zijn kleine hoofdstukken waardoor sommigen stukken niet helemaal duidelijk zijn voor sommigen mensen.  Dan maak je het boek niet alleen geschikt voor scholieren maar ook voor volwassene erg geschikt maken.

Wij dachten ook omdat het een ultiem boek is voor scholieren, dat het drugs gebruik in het boek iets minder mag. Wij willen onze jeugd namelijk niet stimuleren om na het lezen van jou boek zelf dit te gebruiken en hierdoor meer verslaafde komen. Jongeren zijn namelijk veel meer invloedbader dan volwassenen

Als laatste tip hadden wij gehoopt op een wat droever einde. Bij het eerst boek dat uw schreef was het iets dramatischer dan dat wij nu kregen. Dit was ook leuk voor een keer. Maar dat maakte uw vorige boek voor ons wel beter.

Hopelijk doet uw iets met onze tips, dan willen wij het boek graag uitgeven.

Met vriendelijke groet

 

Eliza Meijer

 

Boek 7 - havo 5

Boek 8 - havo 5

Boek 9 - havo 5

Boek 10 - havo 5

Overige opdrachten

Wat is je startpositie?

Aan het einde van havo 5 moeten jullie een mondeling examen afleggen over 10 gelezen boeken. Deze boeken lees je in havo 4 en havo 5.

Het is natuurlijk niet zo dat je pas in havo 4 begint met lezen. Jullie hebben allemaal al eerder boeken gelezen. De één misschien wat meer boeken dan de ander. De één leest alleen, omdat het moet, terwijl de ander ook voor zijn of haar ontspanning leest.

Eén van de doelen die we in havo 4 en 5 met lezen hebben, is dat je je ontwikkelt op het gebied van literatuur. Je gaat nog beter ontdekken welk type boek past bij jou en waarom. Aan het einde van havo 5 moet je een beargumenteerde mening kunnen geven over gelezen boeken.

We hebben dus een doel in havo 5, maar om een doel te hebben, moet je ook weten waar je gestart bent. Daarom de volgende opdracht voor jullie:
Denk eens terug aan de boeken die je gelezen hebt. Denk je dat dit literatuur of lectuur is? Wat is eigenlijk het verschil tussen literatuur en lectuur? Beantwoord de vorige vragen en verwerk je antwoorden in een goedlopend geheel.
Kies één van de boeken uit die je recentelijk gelezen hebt. Welk boek kies je en waarom? Raad je mensen dit boek aan of juist niet? En waarom? Beantwoord ook deze vragen en verwerk de antwoorden in een goedlopend geheel.

Plak je antwoorden hieronder

Wat is het verschil tussen literatuur en lectuur? literatuur is vaak hoger en geeft vaak aan dat het een goed boek is. daarom hebben schrijvers ook graag dat hun boek literatuur is. Bij lectuur wordt er ook minder over de dingen nagedacht. Een literatuur boek word tot kunst gerekent en lectuur niet. Een boek wat ik recentelijk gelezen hebt valt onder literatuur. Het meest recente boek dat ik heb gelezen is looking voor alaska van John Green. Ik raad mensen aan om dit boek te lezen omdat het een heel mooi boek is en het eindigt heel anders dan verwacht. Het leest erg makkelijk en ik had het zo uit.

 

  • Het arrangement Opzet Wikiwijs leeslogboek is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Eliza Meijer
    Laatst gewijzigd
    2018-06-15 12:37:55
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Leerniveau
    HAVO 4;
    Leerinhoud en doelen
    Nederlands; Literatuur;
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Trefwoorden
    havo4, havo5, leeslogboek, literatuur, nederlands

    Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

    Musters, Marloes. (2016).

    Opzet Wikiwijs leeslogboek

    https://maken.wikiwijs.nl/84275/Opzet_Wikiwijs_leeslogboek

  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Voor developers

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.