Anatomie en fysiologie leerjaar 1

Anatomie en fysiologie leerjaar 1

Inleiding

Anatomie en fysiologie vormen bij ons samen één vak. Dat is niet voor niets, want ze hebben veel met elkaar te maken.

Uit je boek zal je in het begin van de eerste periode leren dat anatomie gaat over de bouw van het lichaam: wat ligt waar, hoe zit dat in elkaar, hoe heten de verschillende onderdelen en met welke termen kan je ze beschrijven?

Ook zal je leren dat fysiologie gaat over de werking van het lichaam: wat doet dat deel van het lichaam, hoe zorgt het daarvoor en wat is daarvan het belang in het grote geheel van het organisme mens?

Dat laatste is erg belangrijk! We zullen veel verschillende stukjes van het lichaam apart bestuderen die elk een klein stukje van de grote puzzel zijn. Een puzzel met heel veel stukjes. Best een moeilijke puzzel ook. Maar probeer altijd ook naar het voorbeeld, de mens als geheel, te kijken en te denken: waar past dit stukje? Net als bij puzzelen zie je dan al snel verbanden ontstaan en die helpen je om te begrijpen en te onthouden. Dat zal in de loop van het eerste jaar ook gebeuren. In het begin zie je soms misschien door de bomen het bos even niet meer, maar hoe verder je komt hoe duidelijker het plaatje wordt, hoe meer alles in elkaar valt, net als bij het puzzelen.

Dus geef de moed niet op, besef dat het totaalplaatje later duidelijker wordt en natuurlijk kan je altijd je klasgenoten en je docent vragen om je verder te helpen als het even moeilijk wordt!

Daarbij is het bij Anatomie en fysiologie wel echt noodzakelijk dat je meteen vanaf week 1 van de periode begint met leren en niet pas een week voor de toets. Daarmee zou je het jezelf onnodig zwaar maken.

Colofon

Het arrangement Anatomie en fysiologie leerjaar 1 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
teamvp nw
Laatst gewijzigd
2019-07-01 14:08:58
Licentie
CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Kennislijn Anatomie en fysiologie leerjaar 1
Leerniveau
MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Bronnen

Bron Type
Begrippenlijst van ThiemeMeulenhoff
https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ved=0ahUKEwji8Jiu4drNAhUBsywKHWfhDlMQFgg5MAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.thiememeulenhoff.nl%2Fmbo%2Fzorg-en-welzijn%2Fvakuitgaven-zorg%2F~%2Fmedia%2FA56296CFD01646F88341DD95F4BC6EEA.ashx&usg=AFQjCNHhfm_lZ8-g2ijPNV7nsw1k1IIFmA&sig2=P0UbqVGASyz-v5EfZ_PY-w&cad=rja
Link

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

teamvp nw. (2016).

AF LJ1

https://maken.wikiwijs.nl/83651/AF_LJ1

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open