Databanken

Databanken

Welkom

Welkom bij de databanken van Ichthus College Kampen. Via deze wiki hebben leerlingen en docenten toegang tot een aantal databanken. Deze databanken bevatten informatie over tal van onderwerpen in digitale vorm.  De informatie is verzameld en gecontroleerd door deskundigen. Je weet dus dat de informatie uit een databank van een betrouwbare bron afkomstig is.

De databanken van Ichthus zijn alleen te raadplegen op school. Je kunt de informatie tijdens schooluren opzoeken en vervolgens kopieren of downloaden en in een eigen bestand opslaan. Sommige databanken zijn speciaal geschikt voor één vak bijv. Nederlands, terwijl andere databanken zoals de Krantenbank of de Winkler Prins Encyclopedie voor elk vak te gebruiken zijn.

Literom Nederlandstalige literatuur

Bij het maken van een boekverslag heb je veel steun aan de mening van een deskundige lezer. Literom geeft van vrijwel alle hedendaagse literatuur voorbeelden van boekbesprekingen door andere schrijvers of journalisten.

Een tip: als je de titel niet direct vindt, maak dan gebruik van de optie uitgebreid zoeken.

Link naar Literom
De Literom databank bevat recensies van boeken en artikelen over schrijvers.

Uittrekselbank

De Uittrekselbank geeft van heel veel boeken een samenvatting met speciale aandacht voor verhaalmotieven, leidende thema's, verteltechniek, stijl etc. Daarnaast wordt het boek geplaatst binnen het gehele oeuvre van de schrijver en wordt er achtergrondinformatie gegeven over de schrijver. Deze informatie is zeer bruikbaar bij het voorbereiden van je mondeling.

Link naar Uittrekselbank
Meer dan 2700 uittreksels en 360 auteursportretten.

Literom jeugdboeken

Literom jeugdboeken
Recensies en boekbesprekingen van Nederlandse en Vlaamse jeugdliteratuur.

De Lexis/Nexis-link geeft toegang tot de Krantenbank en de Tijdschriftenbank. Je kunt kiezen uit landelijke kranten, financiële bladen en regionale kranten (zoals bijv. de Stentor) of voor tijdschriften. Door de bronnenkeuze om te zetten naar internationale bronnen kun je een keuze maken voor Duits- Engels- of Franstalige kranten.

.Zoekpagina Nederlandstalige artikelen

Zoekpagina anderstalige kranten

Lexis Nexis Kranten- en Tijdschriftenbank
De Kranten- en tijdschriftenbank wordt dagelijks aangevuld met nieuwsartikelen uit landelijke, regionale en internationale dagbladen en (Nederlandstalige) tijdschriften

Actuele documentatiebank

Voor het maken van een werkstuk of tijdens een project heb je vaak actuele informatie nodig. In de Documentatiebank vind je over heel veel onderwerpen die op dit moment in het nieuws zijn belangrijke achtergrondinformatie en een aantal websites, boeken en tijdschriftartikelen die je kunt gebruiken voor verdere studie.

Link naar de Documentatiebank
Actuele dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws.

Grote Winkler Prins Online

Winkler Prins Encyclopedie

Studie Winkler Prins (jeugd)

Studie Winkler Prins Encyclopedie