Klokkijken

Klokkijken!!

Er zijn heel veel verschillende soorten klokken! Om op alle klokken de tijd te kunnen zien, moet je heel veel oefenen. En dat oefenen, dat kan hier! Welkom in de wereld van het klokkijken!

Om jullie allemaal goed te leren klokkijken heb ik twee groepen gemaakt! Je hoort van mij in welke groep je werkt... Succes en veel plezier!!!

 

Groep 1

Je gaat drie keer oefenen met klokkijken. Je begint bij oefening 1, dan maak je de oefeningen bij 2 en als laatste maak je oefening 3! Als je iets niet begrijpt, mag je de andere kinderen uit je groepje vragen, of mij! Zorg dat je alles goed snapt...want de oefeningen worden steeds moeilijker!

Oefening 1

Bekijk de film over klokkijken.

Klokkijken

Je begint de oefening met het oefenen met de lange en de korte wijzer, klik op 'wijzers' en gebruik je werkblad 'oefening 1' voor de antwoorden. Je kunt zelf je antwoorden controleren!

Wijzers
Oefenen met de wijzers

Klik op 'oefenen' om naar de volgende oefeningen te gaan! Gebruik je werkblad.  Oefen 20 keer met de hele uren. Je kunt dit zelf instellen door op het vakje voor de hele uren te klikken.

Schrijf je antwoorden op het werkblad en controleer daarna zelf of je de tijd goed had. Goed verbeteren!

 

Oefenen
Oefenen met hele en halve uren

Oefening 2

Vorige oefening heb je geleerd over de lange en korte wijzers. Weet je het nog? De korte wijst de uren aan, de lange de minuten! Ook heb je geoefend met hele uren snel zien op een klok. Vandaag ga je verder oefenen met halve uren en kwartieren. Veel plezier!

Je begint met oefenen met halve uren. Klik op 'halve uren' en stel op de website de halve uren in door op het vakje te klikken. Op je werkblad vul je de antwoorden in, je oefent 20 tijden en je kijkt zelf je antwoorden na.

Halve uren

 

 

 

Bij deze oefening zoek je de goede wekker bij de tijd die je ziet. Je kiest voor het level 'kwartieren'. Lukt het je om de puzzel te maken?

Oefenen met kwartieren

Oefening 3

Je hebt al heel veel goefend! Het is nu eerst tijd voor een filmpje. Wat de meneer uitlegt in de film, kun je terug zien op de posters. Gebruik deze straks bij je oefeningen! 

Klokkijken

Je gaat vandaag rekenen met tijd en je maakt de oefeningen die staan bij 'oefening 3' op je werkblad. Klik op 'hulpklokken' voor handige klokken. Je kunt aan de wijzers draaien en kijken hoeveel uren verschil er tussen de tijden zit! Heel veel succes! 

Hulpklokken

Klaar!

Je hebt veel geoefend de afgelopen periode! Goed gedaan hoor! Je mag aan juf vragen wanneer je de toets mag maken, om te kijken wat je nu allemaal al kan!

Groep 2

Je gaat drie keer oefenen met klokkijken. Je begint bij oefening 1, dan maak je de oefeningen bij 2 en als laatste maak je oefening 3! Als je iets niet begrijpt, mag je de andere kinderen uit je groepje vragen, of mij! Zorg dat je alles goed snapt...want de oefeningen worden steeds moeilijker!

Oefening 1

Wat wijst de lange wijzer ook al weer aan? En de korte? Klik op 'wijzers' en begin met oefenen. Gebruik je werkblad voor oefening 1.

Wijzers

Je gaat nu oefenen met kwartieren. Probeer zo snel mogelijk te werken en kies de goede klok!

Bij deze oefening zoek je de goede wekker bij de tijd die je ziet. Je kiest voor het level 'kwartieren'. Lukt het je om de puzzel te maken?

 

Oefenen met kwartieren

Oefening 2

Vorige oefening heb je gewerkt met kwartieren en herhaald wat de lange en korte wijzer ook al weer aanwijze. De lange de minuten en de korte de uren, toch?

Vandaag ga je oefenen met nieuwe oefeningen. Je oefent nu niet alleen kwartieren, maar ook tijden met 5 en 10 minuten! Succes!! 

Oefenen met minuten

Je gaat nu oefenen met de tijden van digitale en analoge klokken. Kies de goede tijden bij elkaar! Je kunt zelf controleren of je het goed gedaan hebt! Succes!

Digitaal en analoog

Oefening 3

Je bent al heel ver! Vandaag ga je oefenen met rekenen met tijd, je kunt zelf kijken of je antwoorden kloppen!

Rekenen met tijd

Nu nog verder oefenen met klokkijken. Bij deze oefening oefen je van alles door elkaar, het begint makkelijk, maar let op....het wordt snel moeilijker! Succes!

Oefenen

Klaar!

Je hebt veel geoefend de afgelopen periode! Goed gedaan hoor! Je mag aan juf vragen wanneer je de toets mag maken, om te kijken wat je nu allemaal al kan!