Getting Started in TTO

Getting Started in TTO

Homepage

Getting Started in TTO slaat een brug tussen de basisschool en de start in het tweetalig onderwijs. Tien korte studielessen activeren strategieën op het gebied van lezen, schrijven, kijken, luisteren en spreken.

Alle begin is moeilijk. Dat merken leerlingen als ze fris van de basisschool worden ondergedompeld in tweetalig onderwijs. Tot aan de kerstvakantie is het best pittig. Dit was de aanleiding voor het ontwikkelen van het gratis beschikbare programma Getting Started in TTO. Het lesmateriaal is al beschikbaar via de website van EduHint, de uitgever van dit materiaal, maar is nu ook open te gebruiken via Wikiwijs.

Het lesmateriaal is open wat betekent dat je het mag gebruiken, delen en aanpassen. Omdat het opgemaakte pdf's betreft is aanpassen niet heel voor de hand liggend, maar het staat je vrij onderdelen en werkvormen uit de lessen te gebruiken in eigen lessen. Maak je een nieuwe les met delen uit dit materiaal, dan moet je dit ook open delen. En ook moet de naam van het originale lesmateriaal genoemd worden.


Studielessen leerlingen

Selecteer je hoofdstuk

Antwoorden

   
     

 

Titel: Getting Started in TTO
Uitgever: EduHint
Beschikbaarheid: Gratis beschikbaar via de website van EduHint en open toegankelijk via Wikiwijs
Doelgroep: Leerlingen die starten met tweetalig onderwijs (tto)
Inhoud: Tien korte studielessen ter ondersteuning van lees-, schrijf-, kijk-, luister- en spreekvaardigheid
Doel: Een soepele overgang van de basisschool naar het tweetalig onderwijs faciliteren

Ontwikkeling en samenstelling: Dit lesmateriaal is ontwikkeld door een team van ervaren tto-docenten en onderwijsontwikkelaars, met expertise in tweetalig onderwijs en didactiek.

Vormgeving & Redactie: EduHint

Auteursrechten: Dit materiaal is vrij beschikbaar onder een open licentie en mag worden gebruikt en gedeeld binnen het onderwijs.

Klik hier voor meer informatie over Bricks

 

Colofon

Het arrangement Getting Started in TTO is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2025-04-16 09:10:39
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Het lesmateriaal is open wat betekent dat je het mag gebruiken, delen en aanpassen. Omdat het opgemaakte pdf's betreft is aanpassen niet heel voor de hand liggend, maar het staat je vrij onderdelen en werkvormen uit de lessen te kopiëren en te gebruiken in eigen lessen.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Getting Started in TTO slaat een brug tussen de basisschool en de start in het tweetalig onderwijs. Tien korte studielessen activeren strategieën op het gebied van lezen, schrijven, kijken, luisteren en spreken. Alle begin is moeilijk. Dat merken leerlingen als ze fris van de basisschool worden ondergedompeld in tweetalig onderwijs. Tot aan de kerstvakantie is het best pittig. Dit was de aanleiding voor het ontwikkelen van het gratis beschikbare programma Getting Started in TTO. Het lesmateriaal is al beschikbaar via de website van EduHint, de uitgever van dit materiaal, maar is nu ook open te gebruiken via Wikiwijs.Vul dit sjabloon met afbeeldingen en de juiste zoekopdrachten en teksten
Leerniveau
VWO 2; HAVO 1; VWO 1; HAVO 3; VWO 3; HAVO 2;
Leerinhoud en doelen
Engels;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur 0 minuten
Trefwoorden
strategieën, tto, tweetalig onderwijs

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

le Grand (Kennisnet), Harm. (z.d.).

test template

https://maken.wikiwijs.nl/215373/test_template

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Voor developers

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open