K&C - Joepie, tekenen! - Deel 2

K&C - Joepie, tekenen! - Deel 2

0. Info startweek

 

Inhoud en eXplore miles

Waarom zou je voor de Badge 'Joepie Tekenen! deel 2' willen kiezen?

Zo lang als er mensen bestaan tekenen we. Waar het begon als grottekeningen die nog steeds bestaan is het uitgegroeid tot een kunstvorm en een uitingsvorm voor veel mensen.
Zodra kinderen een pen of potlood kunnen vasthouden kleuren en krassen ze. Later kunnen ze meer vormen tekenen als cirkels, vierkantjes en hartjes. Weer later kunnen ze hele afbeeldingen maken met huizen, banken, mensen, planten en dieren.

Wat je vaak ziet is dat je als kind veel bezig bent met tekenen, maar dat je, als je ouder is wordt, niet zo actief meer bezig bent met tekenen. Vaak speelt ook mee dat je kritisch bent en het idee hebt dat je niet goed (genoeg) kan tekenen.
Dit is eigenlijk heel jammer. Want tekenen is heel erg leuk. Je kan jezelf uiten en je eigen wereld op papier neerzetten.

Bij deze badge gaan we weer een stapje verder met het ontwikkelen van het tekenen. Als het goed is heb je eerst 'Joepie tekenen!' gedaan en alle blox doorlopen. Dan kun je nu deelnemen aan 'Joepie tekenen!' deel 2.

Waar gaat deze Badge over?

Deze badge helpt je door middel van het toepassen van verschillende tekentechnieken en basisleer om beter te leren tekenen. Deze Badge hoort bij het domein Kunst & Cultuur

 

Wat doe je per les?
- Je volgt 3 speciale 'Teken Blox' (lessen) bij mij, mevrouw Best, waarin je naast een stukje theorie, vooral in de praktijk bezig bent met het ontwikkelen van je tekenskills.
- De tekenblox zullen gegeven worden op dinsdag en donderdag. Op dinsdag de 1e en 2e blox en op donderdag de 2e en 3e blox. Als er te weinig aanmeldingen zijn zal ik dit aanpassen en het je laten weten.
-
Dinsdag 16 januari en donderdag 18 januari zal de 1e les van deze Badge gegeven worden. Dus houd daar in het plannen van je blox rekening mee. Als je vast blox hebt voor bijvoorbeeld Wiskunde, kijk dan of je op donderdagen kunt (2e of 3e blox) en anders kun je niet voor deze Badge kiezen deze periode.
- We oefenen met het tekenen met houtskool, krijt en fineliners.
- Je maakt van alles wat je leert en maakt een klein verslagje in je logboek in Egodact, of je zet er een foto van je werk in. het geeft niet of het maar een schets is of een probeersel is, ik ben benieuwd naar alles wat je doet.
- De 4e en laatste blox bekijken we elkaars werk en daarna krijg je feedback.
- In de dagen tussen de vaste tekenlessen kun je naar mijn blox (les) komen om nog zelf verder te gaan en dan kan ik je terplekke nog verder helpen en feedback geven. Thuis mag je natuurlijk ook verder werken! Vergeet je werk niet mee naar school te nemen of goede duidelijke foto's hiervan te maken en in je logboek te zetten.

 

Welke producten moet je leveren?

Voor deze quest moet je de volgende producten leveren:

  • Motivatiemotor invullen in de tegel van Egodact.
  • Verderkijker
  • Tekeningen en schetsen die je tijdens de blox, thuis, of op school tijdens een zelfstandig werken Blox.

 

VERWACHTING VOORDAT JE BEGINT

Deze Badge wordt ondersteund met een chatgroep via Teams.

  • Ik, Mevrouw Best, begeleidt deze Badge, als je mij een bericht stuurt als je mee wilt doen, zet ik jou in de chatgroep "Joepie tekenen! deel 2" in Teams.

  • De materialen die je nodig hebt voor de blox zal ik verzorgen, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Waar je zelf voor moet zorgen is; goede zin, om lekker aan de slag te gaan en nieuwe dingen bij te leren of om beter te worden in wat je misschien al wel kunt.

 

Begeleiding

Alles wat je gaat doen en hoe je dat gaat doen ga ik in de Teken BloX vertellen en uitleggen. Heb je een vraag, ik helpt je graag! Verder zijn we er allemaal om elkaar te helpen en tips te geven tijdens het werken. Het is juist goed om bij elkaar te kijken en van elkaar te leren. Dus doe dat ook vooral!

 

eXplore miles

 

Deze quest levert jou 10 eXplore miles op als je hem helemaal doorloopt, alle stappen zet en alle deliverables op tijd levert.

 

1. Jij begint

Motivatiemotor

Maak een tegel aan in Egodact. Beschrijf daarin waarom je deze quest tot een goed einde zou willen brengen. Wat zou je willen onderzoeken? Welk onderwerp spreekt je aan? Waarom ben je gemotiveerd om aan dit onderwerp te werken? Wat weet jij al van dit onderwerp?

 

3. Afronding

3a. Assessment

In de laatste Teken Blox lever je bewijs door:

- Al jouw gemaakte werk mee te nemen en dit te laten zien. Je krijgt feedback/tips en tops van de andere leerlingen en je kunt zelf bepalen wat je met deze feedback kan en gaat doen.

Maak een foto van alle feedback die je hebt gekregen van je medeleerlingen en voeg dit via een link vanuit Seesaw toe aan 'Eindresultaat' in je tegel in Egodact.

3b. Terugkijker

Reflective Journal

➜ Werk je reflective journal bij door in je logboek in Egodact de volgende vragen over te nemen en het antwoord erachter te zetten:

Beantwoord de vragen in hele zinnen.

1. Wat heb je geleerd?
2. Waar moet ik op letten tijdens het werken met dit materiaal?
3. Hoe vond je het?
4. Wat vind je van het resultaat?
5. Ga je nog een keer vaker met dit materiaal werken? En waarom?

Bronnen

  • Het arrangement K&C - Joepie, tekenen! - Deel 2 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Laatst gewijzigd
    2024-02-07 15:47:06
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Toelichting
    -
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Studiebelasting
    4 uur en 0 minuten

    Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

    Herbert Vissers eXplore. (2022).

    K&C - Joepie, tekenen!

    https://maken.wikiwijs.nl/187450/K_C___Joepie__tekenen_

  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.