VPV GEW Leerjaar 3

VPV GEW Leerjaar 3

Inleiding

In het 2de leerjaar van de opleiding tot verpleegkundige zijn de meeste voorbehouden- en risicovolle handelingen aan bod gekomen.

Zoals bekend hoor je bij het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen je te houden aan de wettelijke eisen die zijn gesteld in de Wet BIG. Dat betekent dat je niet zelfstandig bevoegd bent en alleen in opdracht van de arts en onder voorwaarden een voorgehouden handeling mag uitvoeren. De belangrijkste voorwaarde waaraan je moet voldoen , is dat je bekwaam bent.

Bekwaam wil zeggen : dat je op het moment van de handeling de nodige kennis en vaardigheid moet bezitten. Je bent nl. zelf altijd verantwoordelijk en aansprakelijk voor je handelen.

VTH-4 is dan ook gericht op het herhalen van de verpleegtechnische handelingen uit het 2de leerjaar zodat je bekwaam op stage gaat. Ook worden het reanimeren en de verplaatsingstechnieken herhaald. Verder zal aandacht worden besteed aan het klinisch redeneren d.m.v. oefenen met casuïstiek waarbij het accent wordt gelegd op het gebruik van de SBAR, patroonherkenning en parameters. Dit ter voorbereiding op het klinisch redeneren in het vierde leerjaar.

 

 

VTH LP 1 en 3 / 2 en 4

De leerwijzer voor periode 1 en 3 / 2 en 4 is te vinden middels onderstaande link:

Leerwijzer periode 1 of 3 deel A

Leerwijzer periode 2 of 4 deel B

  • Het arrangement VPV GEW Leerjaar 3 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    teamvp nw
    Laatst gewijzigd
    2019-09-05 10:17:58
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld