Muziekactiviteiten rond het thema dieren

Muziekactiviteiten rond het thema dieren

Bibberen met ijsberen

Ijsberen leven in koude gebieden en de kou kunnen de leerlingen ervaren tijdens deze spelactiviteit.

Zorg voor een grote bak of meerdere bakjes met water en ijsklontjes erin en plastic ijsberen. Terwijl je naar het liedje luistert kan je samen aan het water voelen en de ijsbeer in het water laten zwemmen. 

Na afloop geef je de leerling die met het ijskoude water heeft gespeeld en weer droog is een lekkere zachte warme ijsberenknuffel om zijn handen weer op temperatuur te laten komen. 

ijsbeer, ijsbeer heb je het niet koud

De mooie veren van een pauw

Terwijl je naar dit liedje luistert met de leerlingen kan je met een pauwenveer over de leerling z'n handen, armen en andere lichaamsdelen gaan. Let erbij op wat de leerling prettig vindt en laat hem anders om te beginnen met de veer spelen of over een begeleider gaan.

Pauw

Stampen als een olifant

Tijdens dit liedje kan je de leerling lekker laten stampen of leerlingen die niet kunnen lopen de beweging laten ervaren door de benen op te tillen en al stampend op de grond te laten neerkomen.

Om de rest van het lichaam te betrekken kan je op de maat van de muziek zware druk uitoefenen en zo het licaam afgaan.

Papa olifant

Vliegen als een vlinder

Tijdens dit liedje kan je de leerlingen het wapperen van de vleugels van een vlinder laten ervaren door tewapperen met mooie gekleurde doeken. Doe van te voren een druppeltje bloemen geurolie op het doek zodat ook de reuk aangesproken wordt.

Vlinder

Schaapjes aaien

Zorg voor dit liedje dat je echte wol hebt of een schapenvachtje en laat de leerlingen hieraan voelen en ruiken. Ook kunnen leerlingen op het vachtje liggen,erover rollen of hun hoofd erop leggen.

 

Schaapje, schaapje heb je witte wol

Vies klein varkentje je moet in bad

Zorg voor plastic varkens, teiltjes met modder en teiltjes met water.

Laat de leerlingen eerst lekker met de varkentjes in de modder spelen zodat ze helemaal vies zijn.

Daarna kan je de varkentjes wassen terwijl je het liedje afspeelt of zingt.

Vies klein varkentje